han Šport Hokej

Príde MILÁČIK Slovenska na hokejový šampionát? O všetkom rozhodol Slafkovského šéf!

V zostave Montrealu Canadiens chýba Juraj Slafkovský od polovice januára pre zranenie kolena, ktoré si vyžiada trojmesačnú absenciu. Čo bude ďalej?

Ilustračný obrázok k článku Príde MILÁČIK Slovenska na hokejový šampionát? O všetkom rozhodol Slafkovského šéf!
5
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský sa s veľkou pravdepodobnosťou nepredstaví na tohtoročných MS (12.–28. mája, Tampere/Riga). Generálny manažér Montrealu Kent Hughes podľa zámorských médií vylúčil, že by 18-ročného útočníka uvoľnil na šampionát v prípade, že by sa dovtedy stihol uzdraviť.

„Kent Hughes v podstate vylúčil, že keď bude (Slafkovský) zdravý, že by ho poslal na MS. Povedal, že budú mať negatívny postoj k riziku, ktoré súvisí s podobnými rozhodnutiami,“ uviedol Eric Engels z televízie Sportsnet.

Stále nehrá

Slafkovský nedohral januárový zápas proti New Yorku Rangers a následne absolvoval lekárske vyšetrenia. V 52. minúte odišiel z ľadu s bolestivou grimasou a ťažko dostupoval na ľavú nohu.

Prvý muž minuloročného draftu odohral v prebiehajúcom ročníku 39 zápasov so ziskom 10 kanadských bodov za 4 góly a 6 asistencií. V štatistikách má aj 33 trestných minút a 13 mínusových bo­dov.

Slovensko reprezentoval na uplynulých dvoch MS a aj na ZOH v Pekingu, kde sa stal najproduktívnejším i najužitočnejším hráčom olympijského turnaja.

Ďalšie aktuálne témy

Premiérový gólový zápis Slafkovského v NHL
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM