han Politika

PRIESKUM: Na Smer sa doťahujú progresívci, tretí je Hlas. Veľké FIASKO pre Matoviča!

Voľby do Národnej rady (NR) SR by koncom júla vyhrala strana Smer-SD s podporou 21,5 percenta voličov. Čo sa deje na ďalších miestach, je zaujímavé.

Ilustračný obrázok k článku PRIESKUM: Na Smer sa doťahujú progresívci, tretí je Hlas. Veľké FIASKO pre Matoviča!
Zdroj: Facebook.com/Michal Šimečka - Progresívne Slovensko , TASR/Jakub Kotian , Facebook.com/Robert Fico

Nasledovali by Progresívne Slovensko (PS) so 17,1 percenta a Hlas-SD s podporou 12,1 percenta. Vyplýva to z volebného modelu agentúry Median SK pre RTVS.

Ďalšie poradie

Do parlamentu by sa dostala aj Republika s 9,7 percenta a Sme rodina so 7,4 percenta hlasov. Päťpercentnú hranicu by prekročila aj SaS so 6,5 percenta hlasov a KDH so 6,2-percentnou podporou.

Pred bránami NR SR by ostala koalícia hnutia OĽANO a priatelia so stranami Za ľudí a Kresťanská únia (5,3 percenta), ktorá potrebuje na vstup do parlamentu najmenej sedem percent.

Mimo parlamentu by zostali aj SNS (4,2 percenta), Demokrati (3,4 percenta) a Aliancia (2,4 percenta). Iné strany by získali 4,2 percenta hlasov.

Počet kresiel

Smer-SD by mal podľa prieskumu v parlamente 40 kresiel, PS 32, Hlas-SD 23 a Republika by mala 18 poslancov. Sme rodina by obsadila 14 poslaneckých miest, SaS 12 a KDH 11.

Agentúra Median SK realizovala prieskum na reprezentatívnej vzorke 1010 respondentov vo veku 18 a viac rokov od 21. do 26. júla.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM