Zo Slovenska

Priplatíme si za diaľničné známky a lístky na vlak? Minister dopravy reaguje!

Slováci môžu očakávať drahšie potraviny aj energie. Zaplatia viac aj za cestovanie vo vlakoch a na diaľniciach?

Ilustračný obrázok k článku Priplatíme si za diaľničné známky a lístky na vlak? Minister dopravy reaguje!
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová , TASR/Ján Krošlák

Diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku za posledné desaťročie pribudlo, ceny známok zostali a nemenili sa už niekoľko rokov.

Roky sa ceny nemenili

Za ročnú diaľničnú známku aktuálne platíme 50 eur, v okolitých krajinách je to aj o desiatky eur viac. Minister dopravy Andrej Doležal pre televíziu Markíza ešte v utorok potvrdil, že pred koaličných lídrov prišiel s návrhom o zdražovaní.

Ročná známka by stúpla na 60 eur, mesačná na 16 a desaťdňová na 12 eur.

Nestretol sa s podporou

Mimoparlamentné KDH v stredu uviedlo, že minister dopravy prezentoval návrh na zvyšovanie cien diaľničných známok na koaličnej rade, čo sa stretlo s kritikou.

Cestovné lístky na vlak ani diaľničné známky nateraz nezdražejú, o zvýšení cien je však možné uvažovať. Uviedol to minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) v stredu na sociálnej sieti.

„O zvýšení je možné uvažovať, ale dohoda na úrovni koaličnej rady neexistuje, preto platí, že ani diaľničné známky, ani ceny cestovných lístkov sa zvyšovať nebudú,“ ubezpečil Doležal.

Hnutie tvrdilo, že minister uvažuje aj o zdražovaní cestovných lístkov vo vlakoch. Podpredseda KDH Igor Janckulík v tejto súvislosti podotkol, že zdroje sa dajú získať aj inak.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM