Rastislav Búgel Zo Slovenska

Pripravte sa na výraznú ZMENU počasia! Hrozia BÚRKY a prichádza prudké OCHLADENIE

Počasie počas najbližších dní nebude vôbec príjemné. Pozrite si, čo nás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na výraznú ZMENU počasia! Hrozia BÚRKY a prichádza prudké OCHLADENIE
Zdroj: Pexels.com

Prvý víkendový deň priniesol zvýšenú oblačnosť a na viacerých miestach aj zrážky. Popoludní nie sú vylúčené ani silnejšie prehánky, či dokonca búrky. Informoval o tom portál iMeteo.sk.

Hrozia búrky

„Počasie v Európy ovplyvňuje studený front, ktorý sa včera nachádzal nad západnou Európou, kde priniesol veľké množstvo bleskov a to predovšetkým nad Francúzsko. Detektory bleskov zaznamenali za včerajší deň nad Európou viac než 100 000 bleskov,“ dodáva server.

Blesky zaznamenali aj v susednom Česku a Rakúsku. Prvé dva blesky sa vyskytli aj na Myjave.

„Studený front sa zo západnej Európy dostal nad našu oblasť a dnes bude v dominantnej miere ovplyvňovať počasie aj u nás. Podobne ako včera v západnej Európe, tak aj nad našou oblasťou hrozia búrky. Netreba sa však príliš obávať. Búrky, ktoré sa budú vyskytovať nad našim územím budú v porovnaní s tými včerajšími oveľa slabšie,“ píše iMeteo.sk s tým, že dnešné búrky sa síce očakávajú, no nie sú rozhodne isté. Vyskytnúť by sa mohli v oblasti západného a severozápadného Slovenska. Len ojedinele sa búrky vyskytnú na východe.

Pripravte sa na ochladenie

Už zajtra na naše územie udrie ochladenie. Za studeným frontom k nám začne po zadnej strane tlakovej níže so stredom nad Pobaltím od severu prenikať veľmi chladný vzduch.

„Ten pocítime na zajtrajších teplotách predovšetkým na severe Slovenska, kde nemusia maximálne denné teploty vystúpiť nad hranicu +10 °C. Výraznejšia vlna ochladenia však príde v noci na pondelok,“ upozorňuje portál.

Už noc na pondelok prinesie prvé mrazy na naše územie, pri ktorých môžu teploty klesať k –4 °C. Pondelkové ráno tak bude v porovnaní s tým nedeľným oveľa chladnejšie a teploty sa za 24 hodín prepadnú aj o viac ako 5 °C.

„Veľmi chladný vzduch pocítite v pondelok, kedy sa maximálna denná teplota na severe Slovenska nedostane nad +5 °C a len v najteplejších lokalitách môžu teploty stúpať nad hranicu +10 °C,“ uviedol server a dodáva, že okrem ochladenia nás čakajú aj zrážky, ktoré do severných regiónov Slovenska môžu priniesť návrat snehových vločiek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM