Aktualizované Krimi

Prokurátor navrhuje väzbu pre spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka

Polícia v utorok (1. 12.) zadržala a obvinila z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti Jaroslava Haščáka. Prokurátor pre neho navrhuje väzbu.

Ilustračný obrázok k článku Prokurátor navrhuje väzbu pre spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal návrh na vzatie do väzby spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka. Informovala o tom hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Väzbu žiada prokurátor aj pre Danu Arpášovú.

Obvinenie z korupcie

„Prokurátor ÚŠP podal dnes na Špecializovaný trestný súd návrh na väzbu dvoch osôb stíhaných pre korupčnú trestnú činnosť a trestný čin legalizácie príjmov z trestnej činnosti. U jednej osoby z dôvodu útekovej a kolúznej a u druhej z dôvodu kolúznej väzby,“ doplnila hovorkyňa.

O návrhu na väzbu Haščáka a Arpášovej bude súd v Pezinku rozhodovať v piatok ráno od 8:00 hod.

Návrh na vzatie do väzby Haščáka je podľa jeho advokáta Martina Škublu nedôvodný. „Nie je splnená materiálna podmienka väzby, keďže ani obvinenie Jaroslava Haščáka v tejto veci nie je dôvodné,“ poznamenal s tým, že prokurátor navrhuje útekovú a kolúznu väzbu.

Jaroslava Haščáka policajný vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Následne sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmieta a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM