Rastislav Búgel Politika

Radačovský ŠOKOVAL: Keď sa my, Slovania, spojíme, zo západnej Európy urobíme TRÁVNIK

Slovenský europoslanec Miroslav Radačovský na pôde Európskeho parlamentu pohrozil západu.

Ilustračný obrázok k článku Radačovský ŠOKOVAL: Keď sa my, Slovania, spojíme, zo západnej Európy urobíme TRÁVNIK
Zdroj: Facebook.com/Miroslav Radačovský • predseda strany Slovenský Patriot a europoslanec

Europoslanec Miroslav Radačovský spôsobil v utorok (16. januára) v pléne Európskeho parlamentu (EP) poriadny rozruch.

„Rusko neporazíme,“ povedal

Politik, ktorý sa do europarlamentu dostal na kandidátke ĽSNS, zaskočil prítomných poslancov plamenným prejavom, v ktorého úvode povedal, že ešte pred rokom si všetci mysleli, že s pomocou Američanov sa podarí poraziť Rusko. „Opýtal som sa, čo keď to Rusko neporazíme? Máme aj alternatívu B?“ čítal z prepisu svojho takmer rok starého prejavu.

Podľa Radačovského práve dnes nastal čas na plán B. „Dnes všetci vieme, že Rusko neporazíme. Prestaňme preto posielať zbrane na Ukrajinu. Prestaňme podporovať zabíjanie Slovanov,“ vyzval na pôde europarlamentu.

Vyhrážky v priamom prenose?

„Prestaňme podporovať zabíjanie Slovanov. Pretože ak neprestanete, môže sa stať, že my, Slovania, sa spojíme, brat s bratom, a ja verím, že sa raz spojíme, a zo západnej Európy urobíme trávnik. Od Tatier, od Šumavy, až po Lamanš, trávnik,“ pohrozil Miroslav Radačovský a dodal: „Verím, že toto nikto z nás nechce!“

Európska únia ako vazal USA

Europoslanec pokračoval: „Vojna na Ukrajine je problém Spojených štátov amerických a ich globálnych záujmov. Európska únia je len vazalom Spojených štátov amerických. Začnime rokovať o mieri, ale bez Američanov. Prestaňme so zabíjaním ľudí.“

Držte hubu!

V tomto momente niektorý z poslancov vykríkol a nazval Radačovského „Panslavistom“, čím prerušil prejav vedený v slovenčine. Radačovský prešiel do anglického jazyka a neznámeho poslanca umlčal slovami „Shut up! Shut up!“ čo v preklade znamená „Drž hubu“.

Radačovský sa za ostrú reakciu neskôr ospravedlnil na svojom facebookovom profile. „Nebolo to z mojej strany dôstojné slovenského europoslanca a preto sa za tento výrok ospravedlňujem,“ napísal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Miroslav Radačovský • predseda strany Slovenský Patriot a europoslanec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM