Magazín

Rebríček najbohatších Čechov a Slovákov bez Kellnera: Prvýkrát mu kraľuje ŽENA!

Oproti predchádzajúcemu prehľadu si polepšili hlavne podnikateľ Daniel Křetínský, finančník Patrik Tkáč či zakladatelia firmy Avast.

Ilustračný obrázok k článku Rebríček najbohatších Čechov a Slovákov bez Kellnera: Prvýkrát mu kraľuje ŽENA!
Zdroj: pixabay.com

Prehľad najbohatších Čechov a Slovákov vedie po prvý raz žena. Renáta Kellnerová s rodinou na najvyššej priečke rebríčka nahradila zosnulého manžela, podnikateľa a finančníka Petra Kellnera. Vyplýva to z rebríčka, ktorý zostavil týždenník Euro v spolupráci s českým Ekonomickým denníkom.

Majetky sa zmenšili

Oproti predchádzajúcemu prehľadu si polepšili hlavne podnikateľ Daniel Křetínský, finančník Patrik Tkáč či zakladatelia firmy Avast.

Naopak český premiér Andrej Babiš s výškou majetku 68 miliárd českých korún (vyše 2,6 miliardy eur) sa prepadol z piateho na šieste miesto. Babišov majetok sa od roku 2017 zmenšil o 43 miliárd českých korún (zhruba 1,7 miliardy eur).

Petr Kellner, zakladateľ investičnej skupiny PPF, tragicky zahynul 27. marca pri havárii vrtuľníka na americkej Aljaške. Aj majetok rodiny Kellnerovcov sa však od minulého roka znížil, a to o 20 miliárd českých korún (približne 780 miliónov eur).

Na druhom mieste rebríčka sa umiestnil realitný magnát Radovan Vítek, tretie miesto obsadil Daniel Křetínský, štvrté Karel Komárek a piate Patrik Tkáč. Na šiestom mieste je Babiš a na siedmom zakladateľ softvérovej spoločnosti Avast Pavel Baudiš, ktorý za posledné dva roky zaznamenal vôbec najväčší prírastok majetku. Po ňom nasledujú na ôsmom a deviatom mieste Ivan Chrenko a Pavel Tykač.

Desiatku najbohatších českých a slovenských biznismenov uzatvára Jaroslav Haščák s rodinou, píše Ekonomický deník.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: Týdeník Euro a Ekonomický deník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM