Rastislav Búgel Magazín

REBRÍČEK pre milovníkov sladkého: Toto sú NAJLEPŠIE slovenské dezerty!

Radi si pochutíte na niečom sladkom? V tom prípade vás zaručene poteší najnovší rebríček, ktorý ukázal TOP slovenské dezerty.

Ilustračný obrázok k článku REBRÍČEK pre milovníkov sladkého: Toto sú NAJLEPŠIE slovenské dezerty!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar , Pexels.com

Populárny portál Taste Atlas zverejnil najnovší rebríček. V ňom na základe hodnotenia používateľov portálu vytvorili zoznam šiestich najlepších dezertov, ktoré pochádzajú zo Slovenska. Ktoré sú tie NAJ podľa medzinárodného hodnotenia?

6. Medvedie labky

Na šiestom mieste sú tradičné slovenské koláčiky, ktoré sa tešia obľube hlavne počas vianočných sviatkov. Portál pripomína, že tento lahodný koláčik je najlepší po dvoch dňoch od upečenia.

„Po upečení sú sušienky zvyčajne poprášené práškovým cukrom, ale existujú aj verzie, kde sa konce sušienok namáčajú do rozpustenej čokolády,“ píše Taste Atlas.

5. Kokosové ježe

V rebríčku nájdeme aj obľúbené kocky obalené v kokose. Podľa portálu nejde o čisto slovenský dezert. Pod názvom Čupavci sa podávajú v Chorvátsku, no obľúbené sú aj v Poľsku, Maďarsku a na celom Balkáne. Veľmi podobný koláč možno nájsť aj v Austrálii a na Novom Zélande.

„Pozostávajú z piškótového cesta, ktoré je máčané v čokoláde a posypané jemne sušeným kokosom,“ opisuje lahodný zákusok portál Taste Atlas.

4. Laskonky

Tesne pred „pódiovým“ umiestnením skončili laskonky. Portál pripomína, že tento dezert je okrem Slovenska obľúbený aj v susednom Česku. „Tieto chrumkavé sladké dobroty sú stálicou v mnohých tradičných slovenských a českých cukrárňach. Zvyčajne sa podávajú ako dezert pri šálke teplej kávy alebo čaju,“ píše portál.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM