Zo Slovenska

Remišová má ďalšie POZITÍVNE informácie: Čo podľa nej už treba dať postupne NABOK?

Nastal čas na prehodnotenie COVID automatu, myslí si to ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

Ilustračný obrázok k článku Remišová má ďalšie POZITÍVNE informácie: Čo podľa nej už treba dať postupne NABOK?
Zdroj: TASR/Michal Svítok , TASR/Jaroslav Novák

Prioritou pri uvoľňovaní opatrení je otvorenie škôl, uviedla v stredu pred rokovaním vlády.

Bude sa uvoľňovať?

„Situácia sa postupne lepší aj v nemocniciach, máme aj menej nakazených. Pomaly prichádza čas, keď budeme môcť uvoľňovať ekonomiku aj školy a myslím, že to sú pozitívne správy pre ľudí,“ uviedla Remišová. Ako tvrdí, naposledy, keď sa COVID automat aktualizoval, tak sa dohodli na tom, že sa bude prehodnocovať, pretože sa situácia mení. Podotkla, že teraz sa situácia zlepšuje. Za najdôležitejšie považuje otvorenie škôl a následne postupne aj uvoľňovanie opatrení v jednotlivých segmentoch ekonomiky.

Remišová poznamenala, že na koaličnej rade plánujú hovoriť aj o novej testovacej stratégii, ktorú prehodnocujú odborníci. Ako dodala, v utorok (6. 4.) na koaličnej rade bola pokojná atmosféra. „Všetci sa poučili z chýb a situácia sa zlepšuje,“ dodala.

Reaguje na Sputnik V

V súvislosti so stanoviskom Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv k ruskej vakcíne Sputnik V uviedla, že na komplexné posúdenie bezpečnosti a účinnosti je Európska lieková agentúra. Tvrdí, že záverečné posúdenie môže dať práve táto agentúra. „Čo sa týka používania vakcíny Sputnik V, viem si to predstaviť v rámci klinickej štúdie,“ povedala. Na túto tému sa podľa nej budú rozprávať so šéfom rezortu zdravotníctva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si aj toto:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM