han Politika

Remišová NECHCE predčasné voľby a NEPODPORÍ úradnícku vládu: Prvoradá je POMOC ľuďom!

Aktuálne je Veronika Remišová (Za ľudí) poverenou vicepremiérkou a tesne po Vianociach sa vyjadrila ku súčasnej situácii.

Ilustračný obrázok k článku Remišová NECHCE predčasné voľby a NEPODPORÍ úradnícku vládu: Prvoradá je POMOC ľuďom!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Predčasné voľby vždy priniesli Slovensku katastrofálny výsledok. Nepodporujem ani nikým nevolenú úradnícku vládu, ktorá nemá žiadnu podporu v parlamente. Vyhlásila to predsedníčka strany Za ľudí a poverená vicepremiérka Veronika Remišová v rozhovore pre TASR.

Predčasné voľby? Nie

Pripomenula udalosti po páde vlády Ivety Radičovej, keď predčasné voľby priniesli výsledok v podobe jednofarebnej vlády Roberta Fica (Smer-SD). „Aj teraz, keď SaS povalila v poradí už tretiu vládu, vyvolali len nestabilitu, chaos, neporiadok, ktorý môže skončiť predčasnými voľbami,“ podotkla.

V súvislosti s prípadnou úradníckou vládou dodala, že najmä v čase krízy je to „absolútne nevhodný a nefunkčný model“. Argumentuje, že v takýchto situáciách je potrebné veľmi rýchlo riešiť pomoc ľuďom.

Čo sa deje na Slovensku?

Úradnícka vláda? Nie

Na otázku, či preferuje rekonštrukciu vlády, reagovala, že každý nový minister potrebuje niekoľko mesiacov na zorientovanie sa v rezorte. „V čase vrcholiacej energetickej krízy čas na rozdávanie nemáme. Veci treba riešiť teraz a hneď. Navyše, sú to veľmi náročne procesy,“ zdôraznila.

Poukázala napríklad na nastavovanie komplikovaných schém pomoci, presunutie eurofondov a spustenie refundácie schém z eurofondov.

„To všetko sú technicky náročné veci, ktoré treba zvládnuť čo najskôr,“ uzavrela.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM