TOS Lifestyle

Reťazec Marks & Spencer žehlí problém: Farby klobúčikov vo vianočnej reklame NAHNEVALI ľudí!

Módny reťazec Marks & Spencer sa ocitol na pretrase kvôli vianočnej reklame. Ako problém sa ukázali farby papierových klobúčikov v horiacom krbe.

Ilustračný obrázok k článku Reťazec Marks & Spencer žehlí problém: Farby klobúčikov vo vianočnej reklame NAHNEVALI ľudí!
Zdroj: Unsplash.com

Všetko sa to začalo tým, že spoločnosť zdieľala na Instagrame snímku zo svojej vianočnej reklamy. Boli na nej vyhodené papierové klobúčiky v horiacom krbe. Takéto klobúčiky sú tradičným vianočným doplnkom v Spojenom kráľovstve.

Reťazec uviedol, že zámerom nebolo nič iné, len takouto formou ukázať, že niektorí ľudia nemajú radi nosenie papierových vianočných klobúčikov. A pointou malo byť, že ľudia by sa mali zbaviť vianočných tradícií, ktoré nemajú radi.

V čom bol teda problém? Článok pokračuje pod fotografiou.

Problémom farby klobúčikov

Farby klobúčikov niektorým pripomínali palestínsku vlajku, čo v spojitosti s prebiehajúcom konfliktom v pásme Gazy vyvolalo túto kontroverziu.

Spoločnosť príspevok odstránila a ospravedlnila sa prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti X. „Ide o tradičné, červené, zelené a strieborné vianočné papierové klobúky,“ poznamenala spoločnosť.

Reklamu natočili dávnejšie

Ozrejmila, že reklama bola natočená ešte v auguste, a teda predtým, ako sa začal posledný konflikt medzi Izraelom a Gazou. „Príspevok sme odstránili na základe spätnej väzby a ospravedlňujeme sa, ak sme niekomu neúmyselne ublížili,“ napísal obchodný reťazec napriek tomu.

Príspevok každopádne medzitým stihol vyvolať kontroverziu. Od niektorých spoločnosť schytala kritiku a úrad, ktorý reguluje reklamu v Spojenom kráľovstve, uviedol, že na daný príspevok dostal desiatky sťažností.

Iní ju zase obhajovali s tým, že ide naozaj o tradičné vianočné farby a dátum natočenia reklamy podčiarkuje to, že fotografia nemá nič spoločné s vojnovým konfliktom.

Titulné foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM