Zo Slovenska

Rodičia ušetria! Poisťovne uhradia deťom pred táborom PCR test dvakrát mesačne

Pri nástupe do tábora musia všetci účastníci, teda deti aj osoby, ktoré zabezpečujú ich priebeh, mať negatívny výsledok PCR testu na COVID-19, ktorý nie je starší ako 72 hodín od doručenia výsledku.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia ušetria! Poisťovne uhradia deťom pred táborom PCR test dvakrát mesačne
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Pred nástupom na letný pobytový tábor sa musia deti preukázať negatívnym výsledkom PCR testu na ochorenie COVID-19. Ten uhradí dvakrát mesačne zdravotná poisťovňa, informovali všetky tri zdravotné poisťovne.

Negatívny test

Povinnosť predložiť negatívny výsledok PCR testu neplatí pre deti do 10 rokov, zaočkované osoby a osoby, ktoré toto ochorenie prekonali. Žiadosti možno vyplniť cez webovú stránku www.korona.gov.sk, potrebné je aj zadať dátum nástupu do tábora.

Deťom pridelia miesto na otestovanie najbližšie k ich bydlisku. Pozvanie na testovanie by malo byť zaslané tri dni pred začiatkom pobytu, aby deti boli otestované včas a mali výsledky testov v rukách pri nástupe do tábora.

Pri nástupe do tábora musia všetci účastníci, teda deti aj osoby, ktoré zabezpečujú ich priebeh, mať negatívny výsledok PCR testu na COVID-19, ktorý nie je starší ako 72 hodín od doručenia výsledku.

Pri letných pobytových táboroch ide o organizované pobyty najmenej piatich detí a mládeže do 18 rokov veku na čas dlhší ako štyri dni, ktorého účelom je rekreácia detí a mládeže, posilnenie ich zdravia a zvýšenie ich telesnej zdatnosti.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM