han Zo zahraničia

Rusi zaútočili na mesto neďaleko Poľska: Bomby zasiahli aj pneuservis, ZAHYNULO šesť ľudí!

Najmenej šesť ľudí zahynulo v pondelok ráno pri ruských raketových útokoch na mesto Ľvov na západe Ukrajiny. Jedenásť ďalších osôb vrátane dieťaťa utrpelo zranenia, oznámili miestni predstavitelia.

Ilustračný obrázok k článku Rusi zaútočili na mesto neďaleko Poľska: Bomby zasiahli aj pneuservis, ZAHYNULO šesť ľudí!
Zdroj: TASR/AP

Z Ľvova, ktorý sa nachádza približne 70 kilometrov od hranice s Poľskom, hlásili ráno viaceré výbuchy, po ktorých nad mestom stúpal hustý sivý dym. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a AP.

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj spresnil, že podľa informácií ukrajinskej armády došlo v Ľvove k štyrom raketovým útokom. Tri z nich boli zamerané na vojenskú infraštruktúru a ďalší zasiahol pneuservis.

Veľké požiare

Na miestach dopadu rakiet vznikli požiare, s ktorými stále bojovali hasiči. Kozyckyj doplnil, že na zasiahnutých objektoch vznikli vážne škody.

Starosta Ľvova Andrij Sadovyj uviedol, že poškodených alebo zničených bolo aj približne 40 vozidiel. Tlaková vlna podľa neho rozbila okná na neďalekom hoteli, využívanom Ukrajincami, ktorých evakuovali z iných častí krajiny.

O škodách na svojej infraštruktúre v Ľvove informovali aj ukrajinské železnice s tým, že dopravu sa im už s určitým meškaním podarilo obnoviť.

Ľvov je považovaný za pomerne bezpečné útočisko pred bojmi prebiehajúcimi vo východnejších častiach Ukrajiny. Rusko však počas svojej invázie útočilo raketami aj na toto mesto a ciele v jeho okolí. Ruské riadené strely 13. marca zasiahli vojenskú základňu 40 kilometrov severozápadne od Ľvova, kde zabili najmenej 35 a zranili 134 ľudí.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM