ELA Správy Zo Slovenska

Ruská ambasáda na Slovensku šíri HOAX o pokusoch na bábätkách

Stránka Hoaxy a podvody upozornila na ďalšiu prokremeľskú propagandu, ktorá je založená na dezinformáciách.

Ilustračný obrázok k článku Ruská ambasáda na Slovensku šíri HOAX o pokusoch na bábätkách
Zdroj: Facebook.com/Hoaxy a podvody - Polícia SR

Ruské veľvyslanectvo v Bratislave podľa stránky Hoaxy a podvody neustále šíri nielen prokremeľskú propagandu, ale aj hoaxy, dezinformácie a iné manipulácie.

V statuse z pondelka 19. februára šíri ďalší. Píše v ňom, že v nemocnici v Mariupole robí Kyjev experimenty na batoľatách v záujme západných farmaceutických spoločností.

Príbehy o pokusoch na ľuďoch, prípadne o biolaboratóriách, sú podľa projektu Hoaxy a podvody „jadrom prokremeľskej propagandy od začiatku ruskej vojny na Ukrajine. Ani jeden z doposiaľ prezentovaných naratívov z tejto oblasti sa nepreukázal byť ako pravdivý“.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí využíva vypočítavú dezinformačnú metódu, ktorú si zaisťuje tvrdeniami, že nechcú šíriť neoverené informácie, no v stanoviskách sa už objavujú konkrétne tvrdenia.

„Ruská strana vie o správach, podľa ktorých v záujme západných farmaceutických spoločností mohli byť bábätká použité pri experimentoch, ktoré Kyjev robil v nemocnici v Mariupole, príslušné informácie sa preverujú. Na brífingu to uviedla oficiálna hovorkyňa Ministerstva zahraničných vecí RF Marija Zacharovová,“ píše sa v prokremeľskej „pravde“ bez akýchkoľvek dôkazov.

„Štylistické tvrdenia ruského ministerstva zahraničných vecí, podľa ktorého len skúmajú správy a nechcú šíriť neoverené informácie, pričom v samotnom stanovisku sa už objavujú konkrétne tvrdenia, je vypočítavou dezinformačnou metódou. Semienko nedôvery a informačného chaosu už bolo týmto vyjadrením zasiate, čo bolo aj jeho cieľom,“ doplnili pracovníci profilu Hoaxy a podvody na sociálnej sieti.

Súvisiace články

RUSKÁ AMBASÁDA NA SLOVENSKU ZNOVU ŠÍRI KLAMSTVÁ Veľvyslanectvo Ruska na Slovensku/ Посольство России в Словакии ...

Posted by Hoaxy a podvody on Tuesday, February 20, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM