Zo zahraničia

Ruská armáda zasiahla desiatky civilných objektov: Medzi mŕtvymi majú byť aj DETI

V kyjevskej štvrti Obolonskyj sa ozývala streľba z ručných zbraní a výbuchy. Väčšie explózie bolo počuť až do centra ukrajinskej metropoly.

Ilustračný obrázok k článku Ruská armáda zasiahla desiatky civilných objektov: Medzi mŕtvymi majú byť aj DETI
57
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Predstaviteľ ukrajinského ministerstva vnútra v piatok vyhlásil, že ruská armáda za uplynulých 24 hodín zasiahla 33 civilných objektov. Pri úderoch podľa neho zomreli aj dve deti. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zasiahli civilné objekty

„Rusi tvrdia, že neútočia na civilné objekty, ale za uplynulých 24 hodín bolo zasiahnutých 33 civilných objektov,“ povedal pre Reuters Vadym Denysenko.

Ruské ministerstvo obrany v piatok uviedlo, že zničilo 118 objektov ukrajinskej vojenskej infraštruktúry. Okrem toho údajne zničilo 18 tankov a obrnených vozidiel. Informovala o tom agentúra DPA.

Obe správy nebolo možné nezávisle overiť.

Streľba a výbuchy

Explózie a streľba vypukli v piatok vo štvrti v severnej časti ukrajinského hlavného mesta Kyjev, keď sa k nemu približovali prenikajúce ruské jednotky. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na svojich reportérov, ktorí sa nachádzali na mieste.

V kyjevskej štvrti Obolonskyj sa ozývala streľba z ručných zbraní a výbuchy – chodci sa rozbehli hľadať bezpečný úkryt. Väčšie explózie bolo počuť až do centra ukrajinskej metropoly.

Ruské jednotky dorazili k predmestiam Kyjeva vo štvrtok po tom, čo vojaci vo vrtuľníkoch zaútočili na letisko pri hlavnom meste v blízkosti štvrte Obolonskyj, spresňuje AFP.

Molotovove koktaily

Ukrajinská armáda uviedla, že odrazila útok pri leteckej základni Hostomeľ. Ruské pozemné jednotky však prenikajú aj smerom zo západného brehu rieky Dneper z Bieloruska. Po tom, čo prišli do štvrte Obolonskyj, ukrajinské ministerstvo obrany na sociálnej sieti Facebook vyzvalo miestnych civilistov na odpor.

„Vyzývame občanov, aby nás informovali o pohybe vojakov, aby robili Molotovove koktaily (zápalná fľaša, pozn. red.) a neutralizovali nepriateľa,“ uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

Tit. foto: Natali Sevriuková plače pred zničenou bytovkou po raketovom útoku ruskej armády v ukrajinskej metropole Kyjev.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM