han Šport Tenis

KRÁSNA ruská tenistka zažila ŠOK: Poliaci ju nepustili do lietadla, spala na lavičke! FOTO

Poľská letecká spoločnosť LOT Airlines neumožnila nastúpiť do lietadla ruskej tenistke Vitaliji Djačenkovej, ktorá o tom informovala na sociálnej sieti, Poliaci to potvrdili ruskej agentúre RIA Novosti.

Ilustračný obrázok k článku KRÁSNA ruská tenistka zažila ŠOK: Poliaci ju nepustili do lietadla, spala na lavičke! FOTO
6
Galéria

Djačenková preto musela stráviť noc na letisku v Káhire.

Na ruskú tenistku sa vzťahuje zákaz po rozhodnutí ministerstva vnútra Poľska. Krajina zakázala Rusom vstup do krajiny leteckou a námornou dopravou. Tridsaťdvaročná hráčka mala štartovať na turnaji WTA vo francúzskom Nice, do dejiska turnaja sa mala dostať po trase Káhira-Varšava-Nice.

„Mala som všetky podporné listy od WTA, ITF, ale pravidlá v dnešnom tenise v skutočnosti nič neznamenajú. Okrem toho som mala odporúčací list od môjho otca, ktorý sa narodil na Ukrajine a pracuje pre Organizáciu Spojených národov. V tomto liste sa uvádzalo, že som jeho dcéra, keďže pravidlá leteckej spoločnosti umožňujú lietať rodinným príslušníkom občanov, ktorí majú diplomatický pas, ale všetky letecké spoločnosti teraz zrazu odmietajú tieto dokumenty pre pôvod krajiny vášho narodenia,“ napísala tenistka.

Trčala tam 18 hodín

Výsledkom celej kauzy bolo, že na káhirskom letisku uviazla na 18 hodín. „Spala som na lavičkách, nemala som žiadne jedlo a ani som nemala ako opustiť letisko. Strávila som na ňom celú noc, zaobchádzali so mnou ako s treťotriednym človekom, minula som pár tisíc eur a teraz sa už nemám ako dostať na turnaj. Nakoniec musím účasť odmietnuť a jedinou možnosťou je vrátiť sa domov a pre túto situáciu vynechať ďalší turnaj. Som profesionálny športovec, ktorý hrá bez akejkoľvek vlajky a nereprezentuje žiadnu krajinu, len sa snaží žiť svoj život a pokračovať v kariére, ktorú som celý život milovala. Je toto fér voči športovcom, ktorí s touto smutnou situáciou nemajú nič spoločné? Nemám nič s politikou, rasizmom a nacizmom. Chcem len pokoj a jasné nebo, prosím!“ dodala Djačenková.

Môže vás zaujímať:

Poliaci nepustili Rusku do lietadla
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM