han Hokej

Ruský brankár sa VYHÝBAL vojenskej službe: Na NHL môže zabudnúť, pôjde do armády!

Namiesto vytúženého prestupu do kanadsko-americkej NHL skončil s putami na rukách. Aj takto to teraz vyzerá v Rusku.

Ilustračný obrázok k článku Ruský brankár sa VYHÝBAL vojenskej službe: Na NHL môže zabudnúť, pôjde do armády!
5
Galéria

Reč je o ruskom hokejovom brankárovi Ivanovi Fedotovovi, ktorý bol v poslednej sezóne ruskej KHL (Kontinentálna hokejová liga) vyhlásený za najlepšieho gólmana celej súťaže.

Pred niekoľkými dňami sa 25-ročný hokejista upísal Philadelphii Flyers, tímom NHL, ale pre podozrenie z vyhýbania sa vojenskej službe ho zatkli.

Nevedia nič

V klube z amerického mesta Philadelphia nemajú o ňom teraz žiadne iné informácie. Podľa portálu nbcsports.com ho mala petrohradská polícia umiestniť do vojenského registračného ú­radu.

Dôvodom má byť údajné vyhýbanie sa základnej vojenskej službe, o čom písali v sobotu viaceré ruské médiá. Podľa ďalších zdrojov mal Fedotov ochorieť a sanitka ho mala previesť do nemocnice.

Jedno je však isté, vojenská prokuratúra sa mala obrátiť na riaditeľstvo Ministerstva vnútra Ruska kvôli tomu, že sa brankár vyhýbal narukovaniu do armády.

Naposledy Ivan Fedotov obliekal dres CSKA Moskva, ale v máji uzavrel kontrakt s Philadelphiou Flyers, kde chcel v prípravnom kempe zabojovať o miesto v tíme. „Vieme o tom, že ho zadržali a situáciu konzultujeme, no teraz nemáme o ňom žiadne informácie,“ vyhlásil generálny manažér Philadelphie Chuck Fletcher.

Mimochodom, Fedotov reprezentoval Rusko na olympiáde v Pekingu 2022 a pomohol vybojovať pre krajinu striebornú medailu.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM