Zo zahraničia

Šachový veľmajster kritizoval vojnu na Ukrajine: Po záhadnom úraze skončil v KÓME!

Bývalý šachový veľmajster Karpov leží v umelom spánku s vážnymi poraneniami. Okolnosti jeho úrazu sú nejasné.

Ilustračný obrázok k článku Šachový veľmajster kritizoval vojnu na Ukrajine: Po záhadnom úraze skončil v KÓME!
Zdroj: TASR/AP , TASR/Marko Erd

Bývalý ruský šachový veľmajster Anatolij Karpov skončil za záhadných okolností v umelom spánku. Informuje o tom idnes.cz s odvolaním na Rádio Slobodná Európa (RFE).

Sedemdesiatje­denročný poslanec Putinovej strany Jednotné Rusko mal byť podľa portálu pluska.sk jedným z mála straníkov, ktorí kritizovali vpád ruských vojakov na Ukrajinu.

Napojený na prístrojoch

Podľa ruských médií však Karpov „nešťastne“ spadol a spôsobil si viaceré zranenia. Pred niekoľkými dňami ho našli doráňaného blízko dolnej komory parlamentu, Štátnej dumy.

Ako prvá o tom informovala Karpovova dcéra Sofia, ktorá uviedla, že jej otec si pri páde zlomil stehennú kosť a vážne si poranil hlavu. Teraz má ležať na neurologickej jednotke intenzívnej starostlivosti. Podľa idnes.cz mu mali diagnostikovať opuch mozgu a teraz je napojený na dýchacích prístrojoch.

Prečítajte si tiež

Správy sa rozchádzajú

Kým jeho dcéra hovorí o nešťastnom páde, podľa predsedu Všeruského podnikateľského hnutia Andreja Kovaľova bol Karpov napadnutý neznámymi osobami a lekári ho museli uviesť do umelého spánku. Tieto informácie však nikto nepotvrdil.

RFE odkazuje na správy o tom, že bývalý šachista bol opitý a už keď ho našli, bol v bezvedomí. Správy o bitke, po ktorej bývalý šachový veľmajster upadol do bezvedomia, dementovala podľa CNN Prima News jeho dcéra Sofia a aj hovorca Ruskej šachovej federácie.

Kritizoval vojnu

Skutočný stav Karpova je tak aj naďalej nejasný a zahalený rúškom tajomstva.

"Prajem si, aby (vojna) skončila skôr, aby prestali umierať mierumilovní ľudia. Nakoniec sú obeťami obyčajní ľudia. Politici a generáli rozhodujú a obyčajní ľudia bojujú a umierajú,“ cituje marcové slová Karpova v štátnej televízii portál pluska.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM