han Šport Ostatné športy

Sagan môže teraz na ôsmy zelený dres zabudnúť: Tour de France je zrušená!

Najprestížnejšie cyklistické podujatie Tour de France sa v roku 2020 neuskutoční v pôvodne plánovanom termíne od 27. júna do 19. júla.

Ilustračný obrázok k článku Sagan môže teraz na ôsmy zelený dres zabudnúť: Tour de France je zrušená!
Zdroj: instagram

Informovali o tom organizátori pretekov, ktorí zareagovali na rozhodnutie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona predĺžiť celoštátnu karanténu pre pandémiu koronavírusu do 13. mája.

Čakali pokým mohli

Tour bola jedným z posledných významných športových podujatí, ktoré ešte ostávalo v kalendári v pôvodnom termíne. Usporiadateľská organizácia ASO už avizovala, že má pripravený náhradný, neskorší termín podujatia. Preteky by mohli odštartovať 25. júla v Nice a vyvrcholiť na Elyzejských poliach v Paríži 16. augusta.

Bez divákov nie

Francúzska ministerka športu Roxana Maracineanuová navrhla, že by sa preteky konali bez účasti divákov. To ale riaditeľ „Starej dámy“ Christian Prudhomme kategoricky odmietol.

Nákaza vo Francúzsku

Francúzsko je jednou z najviac postihnutých krajín novým koronavírusom. V krajine evidovali v utorok ráno viac ako 137-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a takmer 15.000 úmrtí. Celosvetovo je v 203 krajinách/ú­zemiach potvrdených už takmer 2 milióny prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 119-tisíc osôb.

Peter Sagan v zelenom drese
4
Galéria
Zdroj: instagram
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM