Správy

Saková o materiáloch z Kočnerovho trezoru: Nahrávka zrejme ako dôkaz pred súdom neobstojí

Zvuková nahrávka Gorily, ktorá sa mala nájsť v trezore väzobne stíhaného podnikateľa Mariana K., zrejme neobstojí ako dôkaz v súdnom konaní. Pred novinármi to ako svoj osobný názor pripustila ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).

Ilustračný obrázok k článku Saková o materiáloch z Kočnerovho trezoru: Nahrávka zrejme ako dôkaz pred súdom neobstojí
12
Galéria
Zdroj: TASR

„Zachytila som to v médiách, nemám žiadne informácie zo spisu. Ja čakám na informáciu, ktorá vyjde z generálnej prokuratúry. Tá bližšie ozrejmí túto situáciu,“ uviedla Saková. Ministerka nepovedala, či by bola za zverejnenie nahrávky. „Môžem mať na to nejaký názor, ale nechajme to na orgány činné v trestnom konaní,“ apelovala.

Či sa v trezore Mariana K. našli aj iné zaujímavé materiály, Saková nevie. Nepotvrdila ani to, či sa na Slovensku obchoduje s citlivými nahrávkami. „Všetci viete, že tie informácie nejakým spôsobom uniknú. Ja za kolegov z polície môžem povedať, že ak sú viazaní mlčanlivosťou, dodržiavajú to. Tieto informácie neodišli z Policajného zboru,“ dodala.

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v utorok (4. 12.) potvrdil, že domové prehliadky u Mariana K. sa konali v súvislosti s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie na otázky okolo ďalšieho postupu vo vyšetrovaní úkladnej vraždy a kauzy Gorila ÚŠP zatiaľ odpovedať nechce.

Podľa informácií zverejnených Denníkom N mali policajti v trezore podnikateľa Mariana K. nájsť USB kľúč, na ktorom objavili zvukové nahrávky. Po skontrolovaní ich obsahu mali konštatovať, že sú totožné so spisom Gorila. Bývalý šéf vyšetrovacieho tímu v prípade Gorila Marek Gajdoš pre portál uviedol, že s najvyššou pravdepodobnosťou nebudú nahrávky použiteľné ako zákonný dôkaz, ale ak by to tak bolo, išlo by o obrovský prínos pre vyšetrovanie a vie si predstaviť aj vznášanie obvinení v súvislosti s preukázanými finančnými tokmi.

Foto: ilustračné

Denisa Saková
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM