Správy Krimi

Šéf Penty tvrdí, že nikdy s Kočnerom nekomunikoval o likvidácii ktorejkoľvek osoby

Šéf finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák tvrdí, že nikdy s podnikateľom Marianom K. ani v náznakoch nekomunikoval na tému fyzickej likvidácie ktorejkoľvek osoby.

Ilustračný obrázok k článku Šéf Penty tvrdí, že nikdy s Kočnerom nekomunikoval o likvidácii ktorejkoľvek osoby
7
Galéria
Zdroj: TASR

Uviedol to v reakcii na medializované informácie, že mu mal Marian K. poslať SMS správu „Inak pracujem na odj…ní ču..ka.“ a Haščák mu mal odpísať „Povieme si, keď budeme spolu.“.

O tom, že medzi dôkazmi proti Marianovi K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, je aj komunikácia podnikateľa s vplyvným mužom, informovala televízia Markíza. Denník N píše, že ide o vyššie spomínanú komunikáciu. „Autenticitu SMS správ z januára 2018, ktoré citujú médiá, neviem potvrdiť. Vo svojich záznamoch som žiadnu takúto komunikáciu nenašiel,“ reagoval Haščák vo svojom stanovisku.

Zdôrazňuje, že nemal žiadnu vedomosť o tom, že by Marian K. pripravoval úkladnú vraždu a nikdy ho z takýchto aktivít nepodozrieval. „Zásadne odmietam spájanie mojej osoby s týmito skutočnosťami a ohradzujem sa voči dezinformáciám, ktoré sa v tomto kontexte objavujú,“ dopĺňa Haščák.

S Marianom K. mal podľa vlastných slov sporadický vzťah.

„Stretávali sme sa nepravidelne, niekoľkokrát do roka. Nikdy sme spolu nepodnikali. Vnímal som ho ako osobu, ktorá sa snaží získavať výhody a pozície z toho, že využíva informácie a svoju sieť kontaktov,“ dodáva Haščák.

Marian K. podľa neho často posielal rôznym ľuďom na trhu správy. „Bol to spôsob, ktorým sa snažil udržiavať kontakt, ich obsah ale často býval bezvýznamný. Preto som takúto komunikáciu mal tendenciu ukončiť tým, že si to povieme, až keď sa najbližšie stretneme. Takto vnímam aj ten obsah, ktorý v týchto dňoch citujú médiá,“ uvádza Haščák.

Vylučuje, že by sa týkala fyzickej likvidácie osôb či príprav úkladnej vraždy, alebo páchania inej trestnej činnosti. „Aj preto som nevidel a dodnes nevidím dôvod, pre ktorý som sa mal prihlásiť na polícii po vražde, ktorá bola spáchaná na konci februára 2018. Keďže som s Marianom K. takéto témy nikdy neriešil, nevidel som medzi tragickými udalosťami z februára a osobou Mariana K. žiadnu spojitosť a nemal som žiadne informácie či vedomosti, ktoré by mohli byť nápomocné orgánom činným v trestnom konaní,“ uzavrel Haščák.

Väzobne stíhaného podnikateľa Mariana K. obvinili z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Kuciakovu likvidáciu si mal obvinený objednať pre jeho novinársku prácu. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70 000 eur. Okrem Mariana K. sú obvinení aj Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. a Zoltán A. Sú vo väzbe.

Foto: ilustračné

Jaroslav Haščák
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM