Milan Hanzel Futbal

Šéf slovenského futbalu v tom má jasno: Vyhral zdravý rozum!

Presun o rok. Tak sa rozhodli predstavitelia európskeho futbalu ohľadom EURO 2020. Vyjadril sa k tomu aj Ján Kováčik, prezident SFZ.

Ilustračný obrázok k článku Šéf slovenského futbalu v tom má jasno: Vyhral zdravý rozum!
Zdroj: TASR

Európska futbalová únia (UEFA) odložila pre koronavírus majstrovstvá Európy, ktoré sa mali hrať od 12. júna do 12. júla v dvanástich mestách v dvanástich krajinách na kontinente. Nový termín stanovila na leto 2021. Rozhodla o tom po utorňajšom krízovom rokovaní 55 členských krajín, zástupcov klubov i hráčov prostredníctvom videokonferencie v Nyone.

Ako to vidí náš prezident?

„Pre nás je najdôležitejšie to, že bol zrušený marcový termín barážových zápasov a je odložený na neskoršie. Budeme ho komunikovať hneď, ako ho budeme vedieť. Som veľmi rád, že zvíťazil zdravý rozum. Zdravie je prvoradé a od toho sa odvíja všetko. Som rád, že si to uvedomujú aj čelní predstavitelia UEFA. To bola základná premisa celého mítingu, ktorý sme absolvovali. EURO je odložené na budúci rok,“ vyhlásil Kováčik pre web SFZ.

„Všetky ostatné súťaže, reprezentácie ženy, 21-ka a ostatné mládežnícke reprezentácie sú odložené a budú komunikované neskôr v rámci pracovných skupín, ktoré vytvorí UEFA. Predmetom dnešnej diskusie nebola ani Liga národov. UEFA však ešte pracuje s viacerými scenármi pre klubové súťaže Ligy majstrov a Európskej ligy. Situácia v Európe je taká, aká je, a rozhodnutie bolo logické a očakávané.“

Fortuna liga ešte čaká

Na tému prerušenej najvyššej slovenskej súťaže sa Kováčik takisto vyjadril: „Čo sa týka súťaží, ktoré riadime, budeme reagovať na aktuálny stav, aký bude v spoločnosti. Myslím si však, že máme veľký priestor, aby sme súťaže dohrali, aby korektnosť súťaží bola dodržaná. V prípade, že situácia bude vážna a nebude to možné, budeme reagovať aktuálne.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM