han Šport Ostatné športy

Koronavírus: Úspešný triatlonista po návrate z Austrálie chváli Slovákov: Som na VÁS hrdý!

Teší sa, že je doma! Máme na mysli slovenského triatlonistu Richarda Vargu, ktorý sa vrátil z pretekov v Austrálii a pekne sa vyjadril na adresu ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Úspešný triatlonista po návrate z Austrálie chváli Slovákov: Som na VÁS hrdý!
Zdroj: instagram

Práve Richard bol jeden z posledných slovenských športovcov, ktorý len pred niekoľkými hodinami pretekali. V sobotu sa zúčastnil na pretekoch Svetového pohára ITU v austrálskej Mooloolabe a skončil na 22. mieste.

Zákaz aj pre tento šport Okamžite po pretekoch sa medzinárodná federácia triatlonu rozhodla, že zastavuje všetky preteky do konca apríla. Týka sa to aj olympijskej kvalifikácie, o ktorú usiloval aj Varga.

Cesta domov

Po pretekoch sa vybral na strastiplnú cestu z Austrálie na Slovensko. Tá je kvôli prísnym opatreniam ohľadom koronavírusu momentálne zdĺhavejšia, o čom sa presvedčil aj náš reprezentant. Richard to však bral pozitívne a podrobí sa povinnej karanténe.

Chváli Slovákov

„V tomto momente som hrdý na svoju krajinu, že prijali jedni z najpromtnejších a najstriktnejších opatrení voči Covid-19 a aj na občanov, že väčšina je disciplinovanejšia a zodpovedná. V tomto prípade si z nás môže veľa krajín brať príklad. Preto sa pripájam k výzve polície a vyzývam vás, aby ste aj naďalej boli zodpovední a nosili rúška a ostaňte doma!“

Triatlonista ospevuje Slovensko
5
Galéria
Zdroj: instagram
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM