ELA Správy Zo Slovenska

SENDVIČE Subway miznú zo Slovenska. ZABALILI to a končia ďalšie DVE prevádzky

Na Slovensku skončili ďalšie dve predajne jednej z najväčších franšíz na svete Subway.

Ilustračný obrázok k článku SENDVIČE Subway miznú zo Slovenska. ZABALILI to a končia ďalšie DVE prevádzky
Zdroj: Subway

Sendviče vyskladané podľa vlastného želania, wrapy a šaláty. Subway je jednou z najväčších svetových reštauračných značiek, ktorá zákazníkom prináša čerstvo pripravené a cenovo dostupné jedlo každý deň. Na slovenskom trhu je od roku 2009 a prvú prevádzku otváral v Trenčíne.

A hoci tento najväčší franchisingový reťazec na svete predávajúci sendviče sa naďalej rozvíja a má vyše 44-tisíc reštaurácií vo viac ako 100 krajinách, u nás sa im zrejme momentálne nedarí. Na Slovensku skončili ďalšie dve predajne.

Ďakujeme, zatvárame

Zákazníci už nenavštívia predajňu na Hodžovom námestí ani v nákupnom centre Bory Mall v hlavnom meste, informujú o tom Hospodárske noviny.

„Zatvárame. Ďakujeme vám za roky priazne. Vidíme sa čoskoro,“ uvádza sa v ozname na dverách predajne, ktorá sa nachádzala na Hodžovom námestí. Obľúbené sendviče nenájdete ani na Radlinského ulici. Slováci tak môžu v hlavnom meste navštíviť už len jednu prevádzku Subway, v nákupnom centre Avion.

Záujem klesá, konkurencia rastie

Záujem o prevádzky Subway klesá, no inak na tom nie sú ani mnohé ďalšie fast foody. „Týka sa to takmer všetkých reťazcov s rýchlym občerstvením. Zvýšený záujem môže znamenať, že na trh vstupujú noví hráči a dopyt sa tak viac rozprestrie medzi viacerých predajcov, starých aj nových. Tí starí tak musia rýchlo inovovať, aby sa udržali na trhu,“ vysvetľuje pre HN marketingový odborník Robert Le Veneur.

Spoločnosť Subway sa rozhodla prejsť na donášku a drive-thru služby. „Reštauráciám, ktoré nespĺňajú ich nové podmienky, postupne rušia franšízové zmluvy. Deje sa to po celom svete,“ dodáva Le Veneur.

Prevádzky Subway nájdu zákazníci v Bratislave, Trenčíne, Trnave, Nitre a dve sú v Košiciach.

Príde nový fast food?

Na Slovensku by sa čoskoro mohol objaviť nový fastfoodový reťazec, informoval ešte koncom novembra 2023 portál Aktuality. Spoločnosť Monterock International získala povolenie na prevádzkovanie reštaurácií Five Guys v strednej a východnej Európe.

Slováci môžu tento reťazec poznať zo zahraničia. Fastfood prioritne ponúka hamburgery a hot-dogy, no špecifikom sú aj mliečne koktaily.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM