Magazín

Sezóna melónov sa rozbehla: TAKTO rozoznáte zrelý a SLADKÝ kúsok

Viete, podľa čoho vybrať voňavý a najmä sladučký melón? Dodržte sedem pravidiel a vychutnáte si dozretý plod.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna melónov sa rozbehla: TAKTO rozoznáte zrelý a SLADKÝ kúsok
Zdroj: pixabay.com , pixabay.com

Milujete toto sladučké ovocie, ale ste v strese zakaždým, keď sa snažíte vybrať ten najlepší kúsok? Ktorý je zrelý a sladký? Skúsení milovníci melónov poznajú odpoveď.

1) Zvuk

Možno sa tiež usmievate na tých, čo v potravinách či na trhovisku využívajú metódu poklepkávania. Nech to vyzerá akokoľvek zábavne až divne, táto finta je naozaj účinná. Jej tajomstvom je totiž zvuk. Ak sa po klepnutí rozvibruje cez celý melón, máte správny kúsok.

Vyskúšať môžete aj inú metódu. Plesknite dlaňou po melóne, ale ruku neodťahujte. V prípade, že pocítite vibrácie na povrchu melóna, nemusíte sa obzerať po ďalšom. Gratulujeme, čaká vás sladučká hostina.

2) Váha

Máte v hľadáčiku viaceré kúsky, ale neviete si vybrať? Aj keď je to namáhavejšie, pokúste sa ich poťažkať. Platí tu totiž jednoduché pravidlo: Čím je melón ťažší, tým je sladší.

3) Pruhy a …

Zamerajte svoju pozornosť na vzor a sfarbenie. Uchmatnite si melón, ktorý má výrazné tmavozelené pruhy a svetlé pruhy v jasnejšej či krémovej farbe. Zaostrite pozornosť aj na šupu. Je pravdepodobné, že melón s lesklou šupkou bude nezrelý a preto sa zamerajte sa na melón s matnejším povrchom.

Ako možno ešte rozoznať sladký melón? Prezradíme vám to na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM