Rastislav Búgel Futbal

ŠIALENSTVO po finále v Česku! HROMADNÁ bitka fanúšikov, po moderátoroch hodili stoličky, VIDEO

Finále futbalového pohára v Česku malo nechutnú dohru. Na trávniku sa strhlo hotové šialenstvo.

Ilustračný obrázok k článku ŠIALENSTVO po finále v Česku! HROMADNÁ bitka fanúšikov, po moderátoroch hodili stoličky, VIDEO
Zdroj: Twitter.com/ČT24

Finále českého futbalového pohára medzi pražskou Spartou a Viktoriou Plzeň (2:1) poznačili nechutné udalosti. Po zápase vnikli na ihrisko fanúšikovia oboch tímov a dokonca došlo aj na bitky.

Na moderátora hodili stoličky

Futbalový sviatok mohli diváci sledovať na obrazovkách ČT sport. A práve so štábom televízie bol spojený ďalší incident.

Na moderátora štúdia Davida Kozohorského a jeho hostí totiž po zápase prileteli plastové stoličky!

Fanúšikovia oboch táborov neváhali a kvôli bitke sa rozbehli cez celé ihrisko. Keď sa stretli, strhla sa poriadna mela.

Zasahovali ťažkoodenci

„S ohľadom na skutočnosť, že sa usporiadateľskej službe nepodarilo zabrániť vstupu fanúšikov oboch tímov na hraciu plochu, museli sme s ohľadom na obnovenie verejného poriadku, zmiernenie eskalácie a zabránenie vzájomného napádania fanúšikov oboch tímov vstúpiť na hraciu plochu,“ povedala policajná hovorkyňa.

Niektorí fanúšikovia zaútočili aj na ťažkoodencov. Policajti ich obmedzili na osobnej slobode.

Incident odsúdili

Hráči pre idnes.cz priznali, že sa na trávniku po konci zápasu necítili bezpečne. Okamžite preto bežali do bezpečia útrob štadióna. Organizátori dokonca museli o niekoľko minút odložiť aj odovzdávanie medailí. Dianie po záverečnom hvizde odsúdili zástupcovia oboch futbalových klubov.

„FAČR udalostí, ktoré po finále nastali, ľutuje, pretože hrubo poškodzujú futbal ako celok. Navyše v čase, keď v Česku prebieha futbalový boom, ku ktorému prispeli práve aj fanúšikovia. Dnešné udalosti ukázali, že snaha o kultiváciu fanúšikovského prostredia musí pokračovať,“ uviedla vo svojom vyjadrení Futbalová asociácia Českej republiky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM