Zo zahraničia

ŠKANDÁL s TOUTO fotkou! Médiá ju stiahli, veľa vecí na nej nesedí. Čo na to kráľovská rodina?

Viaceré tlačové agentúry a média stiahli fotografiu princeznej z Walesu Catherine, ktorú v nedeľu zverejnil Kensingtonský palác, po tom, ako sa potvrdilo, že nespĺňa redakčné štandardy.

Ilustračný obrázok k článku ŠKANDÁL s TOUTO fotkou! Médiá ju stiahli, veľa vecí na nej nesedí. Čo na to kráľovská rodina?
Zdroj: TASR/AP

TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters. Fotografia zverejnená palácom zachytáva princeznú spolu s jej troma deťmi. „Ďakujem vám za vaše milé priania a podporu v posledných dvoch mesiacoch,“ uviedla v odkaze pod fotografiou Kate, pre ktorú to bolo prvé verejné vyjadrenie od zákroku v oblasti brucha z januára tohto roka.

Detaily ich prezradili

Viaceré agentúry vrátane AP, AFP či Reuters však neskôr túto fotografiu stiahli. Editori fotografií z Reuters uviedli, že rukáv svetra princezninej dcéry nebol správne vyrovnaný, čo potvrdzovalo, že mohlo ísť o upravenú fotografiu. Reuters nebola schopná bezprostredne potvrdiť, kto a prečo takúto zmenu urobil.

Pozorní fanúšikovia si všimli, že Georgeova pravá ruka je na snímke rozostrená, iným sa nepozdávali ani ruky jeho mladšieho brata princa Louisa.

Ďalší si všimli, že Kate chýba svadobný prsteň alebo zvláštnu líniu zipsu na jej svetri, píše MailOnline. Po obrovskej vlne kritiky, ktorá len nanovo rozdúchala konšpiračné teórie, sa Kate rozhodla prehovoriť: „Ako mnohí amatérski fotografi, aj ja občas experimentujem s úpravami. Chcela som sa ospravedlniť za zmätok, ktorý spôsobila rodinná fotografia, ktorú sme včera zdieľali,“ napísala na sociálnej sieti X (predtým Twitter) a Instagrame.

Úpravy nie sú dovolené

Popredné agentúry, ktoré distribuujú spravodajské fotografie, zakazujú zverejňovanie upravených snímok, píše Reuters. Povolené sú len úpravy v obmedzenej miere ako orezanie fotografie či úprava odtieňa a farieb.

Kensingtonský palác na žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagoval. Reuters uviedla, že fotografiu stiahla na základe analýzy uskutočnenej po jej zverejnení. Situáciu podľa svojich vyjadrení preveruje.

Palác k fotografii po zverejnení uviedol, že ju zhotovil tento týždeň princ William vo Windsore. Jeho manželka Kate zákrok absolvovala 16. januára.

Princezná bola po operácii takmer dva týždne hospitalizovaná v súkromnej nemocnici London Clinic, odkiaľ ju prepustili bola 29. Na verejnosti sa Kate naposledy objavila vlani na vianočnej omši v Sandringhame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM