MAK Správy Zo Slovenska

Skvelé čísla! Len dva nové prípady. V Európe sme najúspešnejší v boji s koronavírusom

Premiér Igor Matovič dnešný deň započal optimistickým statusom.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé čísla! Len dva nové prípady. V Európe sme najúspešnejší v boji s koronavírusom
31
Galéria
Zdroj: TASR

Počas nedele (26.4.) pribudli na Slovensku len 2 prípady nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko má 1 381 takýchto prípadov.

Urobilo sa 3 171 testov. Nepribudlo žiadne úmrtie a deviati ľudia sa vyliečili. Celkovo tak máme už 403 vyliečených ľu­dí.

Premiér je hrdý

Vďaka týmto pozitívnym číslam nešetril optimizmom ani premiér krajiny Igor Matovič (OĽaNO), ktorý sa s emóciami podelil na Facebooku.

„Začína mi šiesty týždeň v práci a mám trochu pocit akoby už šesťdesiatyši­esty,“ posťažoval si v úvode na tempo práce.

„Priznávam, už viackrát som si dal aj otázku, či to má zmysel… ale vždy ma do normálu priviedlo uvedomenie si zodpovednosti za zdravie a životy ľudí a túžba naozaj urobiť zo Slovenska krajinu, kde budeme radi žiť,“ píše ďalej a uvedomuje si, že život s obmedzeniami nie je pre Slovákov jednoduchý.

„Na druhej strane si môžeme spoločne gratulovať,“ a pripomína, že sme ešte stále nad koronavírusom nevyhrali.

Podľa jeho vyjadrenia máme najmenej obetí v prepočte na počet obyvateľov v celej Európe a v počte pozitívnych sme medzi špičkou.

„Máme rovnaké výsledky ako Nový Zéland, ktorý sa v poslednej dobe dáva celosvetovo za vzor. Máme byť na čo hrdí, tak nepodliehajme skepse,“ dodáva.

Podľa premiéra sme mohli mať bez prísnych opatrení už cez tritisíc obetí rovnako, ako „iní naši európski bratia“ a 25-tisíc ľudí by bolo k dnešnému dňu pozitívne testovaných na Covid-19. Tisíce ľudí by ostali dokonca aj s trvalými následkami.

„Buďme radi, že žijeme tu a teraz❤️,“ dodal v závere premiér Matovič.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM