Zlatica Gregorová Rôzne

Skvelý doplnok z vlastných rúk: Zažiarte s karnevalovými náramkami, VIDEO

Sezóna fašiangov a zábav je v plnom prúde a tak si ju treba dokonale užiť. Ak túžite po niečo originálnom, jednoducho si to vytvorte.

Zdroj: YouTube.com

Aby ste na spoločenskom podujatí oslnili najviac, ako sa dá, iste vám k tomu dopomôže, ak na sebe budete mať niečo, čím sa zaručene odlíšite od ostatných.

Karnevalové náramky

Skvelou príležitosťou je prísť na karneval s vlastnoručne zhotovenými náramkami. Vytvoríte si ich celkom jednoducho. Ponúkame vám presný návod, ako ho na YouTube zverejnil kanál Angela Panama.

Čo budeme potrebovať

  • kus základnej-ideálne bielej látky (pribl. 10 cm x 13 cm), lesklá látka podľa fantázie, pravítko, nožnice, lepiaca pištoľ (lepidlo), farebné pierka, ozdobné užšie stužky, flitre

Na začiatku našej práce si z bielej látky vystrihneme základné pásiky látky s rozmermi 2,5 cm x 13 cm. Ideálnu veľkosť zistíte, ak si odmeriate svoje zápästie. Oba konce budúceho náramku však budú spojené stuhou, preto by nemali k sebe tesne doliehať. Pre lepšiu predstavu si pozrite priložené video.

Postup

Nahrejeme si lepiacu pištoľ a lep nanesieme na základné biele pásiky látky, ktoré sme si vopred vymerali a vystrihli podľa návodu. Vezmeme si lesklú látku a biele pásy postupne priložíme na jej rubovú (opačnú) stranu. Postupne takto prilepíme aj zvyšné tri kusy základných bielych pásov látky k rubu lesklej látky. Pomôžeme si tak, že jeden od druhého položíme s pribl. 3-milimetrovým odstupom a máme ich zhotovené všetky naraz. Oblepené kusy látky si vystrihneme, ako vidíte v priloženom videu.

Ak sme si rozmysleli, ako by naše budúce karnevalové náramky mali vyzerať, vyberieme si ozdobné stuhy a nastriháme si ich podľa dĺžky už hotových pásov, ktoré sme si vytvorili z lesklej látky. Stužky oblepíme lepiacou pištoľou (lepidlom) a prilepíme na lesklú látku podľa svojej fantázie-len cez stred pásu alebo dookola. Zdobíme iba dva pásy z tejto látky. Zvyšné pásy, ozdobené ligotavou látkou, si necháme bokom, budú tvoriť vnútro náramkov.

Ďalej zdobíme opäť podľa svojho gusta, napríklad priložením a prilepením ďalších ligotavých stužiek či flitrov. A ak sa nám darilo, máme hotové dva kusy ligotavých a ozdobených pásikov.

S pierkami

Teraz už pristúpime k zdobeniu pierkami. V ideálnom prípade si môžeme zohnať pierka, ktoré sú už spojené a vytvárajú dlhý pás. Ak sme si zaobstarali jednotlivé kusy pierok, môžeme si ich prilepovať postupne na lesklý zdobený pás látky z ich spodnej časti. Ak máme už vopred zošitý alebo zlepený pás pierok, využijeme ich tak, ako vidíme v priloženom videu.

Pierka prilepujeme z rubovej strany ozdobeného pásika lepiacou pištoľou. Vznikli nám dva kusy karnevalových náramkov. Vezmeme si jeden vyzdobený náramok a na oboch jeho koncoch si urobíme diery, do ktorých navlečieme ozdobnú stuhu na zaväzovanie. To isté urobíme aj s druhým náramkom. Vzniknuté originálne doplnky si natiahneme na zápästia a zaviažeme stužkou na mašľu.

Dielo je hotové a vy sa už môžete vydať do víru karnevalovej zábavy.

V prílohe článku si nezabudnite pozrieť súvisiace video.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM