Ľubomír Hudačko Futbal

Slová legendárneho trénera na výkon futbalistov Tatrana: Takúto poklonu vystrúhal koňarom!

Prvú výhru na domácom ihrisku si futbalisti Tatrana Prešov zaknihovali po výhre 3:0 nad Zvolenom. Hattrickom sa blysol kapitán Dávid Leško a bol teda pri všetkých zásahoch. Po zápase poklonu koňarom vystrúhal aj legendárny tréner. Čo všetko pochválil?

Ilustračný obrázok k článku Slová legendárneho trénera na výkon futbalistov Tatrana: Takúto poklonu vystrúhal koňarom!
Zdroj: TASR

Výsledok napovedá, že to mohla byť hra mačky s myšou, no opak bol pravdou.

Tatran Prešov sa proti Zvolenu v prvom polčase nemohol presadiť, rozhodujúce chvíle prišli až po pauze. Po nej zaúradoval ako správny kapitán Dávid Leško a dovtedajšiemu lídrovi tabuľky nasúkal hattrick. Dvakrát bol úspešný z penalty, raz doklepol vyrazenú ranu brankárom.

Vďaka tomu koňare postúpili v tabuľke vyššie, no vyslúžili si aj poklonu od súperovho trénera. MFK Lokomotívu Zvolen vedie legendárny Anton Jánoš a veruže chválami na adresu zelenobielych nešetril. Sám kedysi Tatran ako kouč dirigoval, teraz uznal jeho kvality.

„Výsledok je jednoznačný. Dovolím si povedať, že aj hra bola jednoznačná, hlavne zo strany domácich. Čo sa týka nás, nepresadili sme sa najmä hrou stredovej formácie. To bol celý náš problém, že sme sa takmer do ničoho nedostali. Samozrejme, že je to aj kvalitou súpera, ktorý bol lepší na každom jednom poste. Snáď v obrane sme ešte ako tak fungovali, ale hrali sme bez zálohy, bez útoku a to sa jednoducho nedá. Súper bol lepší v každom jednom smere. A zaslúžené boli aj penaltové momenty,“ povedal.

To sa, samozrejme, páčilo súčasnému lodivodovi Prešova Stanislavovi Vargovi. Ten bol s výkonom aj s výsledkom, pochopiteľne, spokojný. „Pekne sa tieto slová počúvajú, najmä keď si spomeniem, že pred rokom to bolo úplne opačne. Ja som rád, že mužstvo urobilo výrazný pokrok, hoci opäť nám odišli niektorí hráči, ktorí by boli v základnej zostave. Môžem byť spokojný s výsledkom aj tým, čo sme predviedli,“ dodal na margo výhry 3:0.

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy

Čítajte tiež:

Tatran lídra zo Zvolena zotrel rozdielom triedy: Diváci videli dve penalty a hattrick kapitána!

Útočník Tatrana Prešov Šafranko na margo podpory fanúšikov: Doma sa necitíme úplne ako doma!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM