Správy Krimi

Slovenské ženy prichádzajú o tisíce eur: Posielajú ich údajnému námorníkovi Guerinovi

Slovenky by sa mali maž na pozore! Polícia varuje pred novým prípadom, vďaka ktorému slovenské ženy prišli už o veľké sumy zo svojich našetrených peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Slovenské ženy prichádzajú o tisíce eur: Posielajú ich údajnému námorníkovi Guerinovi
Zdroj: Bigstock

O prípade informovala polícia prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook. “ Modus operandi je rovnaký – cez Facebook sa na tieto ženy nakontaktuje neznámy cudzinec (často pod menom Guerino), ktorý sa vydáva za námorníka a vojaka. So svojou obeťou sa emociálne zblíži, zmanipuluje ju a s prísľubom odoslania väčšej sumy peňazí od nej vyláka poplatky za údajné clo a podobne,“ opisuje priebeh udalostí slovenská polícia.

Podvedené ženy posielajú peniaze napríklad cez Western Union. “Bankové kontá podvodníkov sa nachádzajú nielen v Európe, ale aj v Thajsku, Ghane a ďalších exotických krajinách. Stotožnenie páchateľa je takmer nemožné,“ varuje polícia.

Ako informovali muži zákona, väčšinu týchto trestných oznámení je potom polícia nútená vybaviť odmietnutím veci: “…nakoľko nie je dôvod na začatie trestného stíhania, pretože poškodená osoba nevyužila ani len elementárne zásady svojej obvyklej miery opatrnosti, čím si sama privodila tento stav, s ktorým sa musí aj sama vysporiadať, a tým nie sú naplnené všetky zákonné znaky skutkovej podstaty trestného činu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM