Krimi

Slovensku pomôžu policajti z cudzej krajiny: Posilnia hranicu s Ukrajinou

Prví litovskí policajti prídu na Slovensko 22. júla a ostanú tu štyri týždne. Na čo sa zamerajú?

Ilustračný obrázok k článku Slovensku pomôžu policajti z cudzej krajiny: Posilnia hranicu s Ukrajinou
Zdroj: TASR/František Iván

Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) podpísal v pondelok v Prahe dohodu s litovskou ministerkou vnútra Agné Bilotaitéovou o vyslaní litovských policajtov na Slovensko. Slovensku majú pomôcť pri ochrane verejného poriadku a bezpečnosti na hranici s Ukrajinou, ktorá je vonkajšou hranicou schengenského priestoru. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová.

Na čo sa zamerajú?

„Cieľom vyslania litovských policajtov je poskytnutie pomoci v boji proti nedovolenému ozbrojovaniu a obchodovaniu so zbraňami na vonkajšej hranici SR s Ukrajinou,“ vysvetlil Mikulec.

Prví traja litovskí policajti prídu na Slovensko 22. júla a ostanú tu štyri týždne. Sú kvalifikovaní v oblasti vyhľadávania a identifikácie zbraní.

Ministri vnútra sa v pondelok stretli v Prahe na neformálnom rokovaní ministrov členských krajín EÚ v rámci českého predsedníctva v Rade EÚ. Hlavnými témami stretnutia sú dôsledky vojny na Ukrajine v oblasti bezpečnosti, posilnenie boja proti sexuálnemu zneužívaniu detí a spustenie Platformy EÚ na podporu bezpečnosti Moldavska. K rokovaniu sa okrem úniových ministrov pripojili aj ministri vnútra z Ukrajiny a Moldavska.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM