TOS Zo Slovenska

Slovenský Afričan: NECHÁPEM, niektorí Rómovia ma volajú opica a tvrdia, že bieli sú rasisti!

Známy Afričan žijúci na Slovensku zareagoval na komentár s rasistickým podtónom a jeho krátke video už zaznamenalo státisíce pozretí.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský Afričan: NECHÁPEM, niektorí Rómovia ma volajú opica a tvrdia, že bieli sú rasisti!
Zdroj: instagram.com/bolwilson

„Ty si v prvom rade zavri pi**… Je to obyčajný imigrant, opica, nemá tu čo robiť, robia tu len bordel,“ okomentoval jeden z používateľov TikToku Bola Wilsona, známeho Afričana, ktorý žije a pracuje na Slovensku.

Video s veľkým dosahom

Ten sa na jeho komentár rozhodol zareagovať krátkym videom na rovnakej sociálnej platforme.

„Viete, čomu nerozumiem? Že niektorí Rómovia ma volajú opica a potom povedia, že bieli Slováci sú rasisti. Ako to je možné? Nechápem. Nerozumiem. A to nie je len na TikToku, aj na ceste ma volajú opica a smejú sa,“ hovorí v ňom veľmi dobrou slovenčinou.

Video medzi užívateľmi poriadne zarezonovalo, stačilo pár dní a pozretia sa už počítajú v státisícoch. Zaznamenalo tiež vyše 1500 komentárov.

Podporili ho aj Rómovia

„Nechápem, ako to môže niekto napísať,“ napísal jeden z užívateľov, ktorý mal na mysli komentár adresovaný Wilsonovi. „Ľudia sú zlí, v nikom nie je toľko zla, ako v ľuďoch…“ okomentovala ďalšia. „Nevšímaj si to,“ vyzvala ho Katarína.

Video sa rozhodli komentovať aj samotní Rómovia. „Povedal si to pekne, ospravedlňujem sa ti za takých idiotov, ktorí vôbec nechápu, čo hovoria,“ napísal jeden z nich. „Som Rómka a ja vás beriem, že patríte k nám,“ znie ďalší z komentárov, ktorý potvrdzuje fakt, že je nemožné súdiť ľudí na základe rasy alebo etnicity.

Kto je Bol Wilson?

Pre mladého Afričana sa stalo nateraz domovom Slovensko. Pracuje ako cyklokuriér a okrem jedla šíri aj kusisko dobrej nálady. Mladíka sleduje na TikToku už vyše 55-tisíc fanúšikov.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM