Ostatné športy

Slovenský reprezentant má koronavírus! Do karantény idú aj jeho kolegovia

Časť slovenskej reprezentácie skončila v karanténe. Plány na prípravu v Šamoríne sa rozplynuli.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský reprezentant má koronavírus! Do karantény idú aj jeho kolegovia
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Adam Botek mal pozitívny test na koronavírus. Nemohol tak nastúpiť do tréningového centra v Šamoríne a namiesto toho išiel do domácej karantény. Do izolácie museli ísť aj jeho kolegovia z tímu Erik Vlček, Mariana Petrušová, tréner Peter Likér a masér Igor Viszlai.

Testy absolvovali pred vstupom do šamorínskej „bubliny“, ktorú chceli využiť počas tohto týždňa na kondičné tréningy. „Minimálne do piatka musíme zostať v karanténe. Do Šamorína sa už nebudeme vracať. Do konca roka sa budeme pripravovať v domácich podmienkach a verím, že v januári už absolvujeme našu tradičnú zimnú prípravu,“ informoval podľa oficiálnej stránky Slovenského olympijského a športového výboru tréner rýchlostných kanoistov Peter Likér.

Sústredenie v šamorínskej „bubline“ tak čaká predovšetkým kandidátov na miesto v olympijskom štvorkajaku Samuela Baláža, Csabu Zalku a Denisa Myšáka. Pod vedením trénera Andreja Wiebauera sa budú pripravovať ešte Ákos Gacsal, Matúš Jedinák a Gábor Jakubík.

„Počas jesene sme nešli nikam do teplého prostredia ako v minulých rokoch. V domácich podmienkach však naši reprezentanti odpádlovali všetko plnohodnotne, skoro do konca novembra boli na vode. Teraz sa chceme venovať kondičnej príprave a ak nám to situácia dovolí, po Novom roku by sme chceli ísť na sústredenie na bežkách a v polovici februára už byť niekde v teple aj na vode,“ prezradil tréner Andrej Wiebauer.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM