Rastislav Búgel Regióny

Slovenským mestom sa šíri STRACH: Na sídlisku sa pohybujú DIVIAKY! Reaguje aj POLÍCIA

Obyvatelia slovenského mesta majú strach. V okolí domov a školy videli diviaky.

Ilustračný obrázok k článku Slovenským mestom sa šíri STRACH: Na sídlisku sa pohybujú DIVIAKY! Reaguje aj POLÍCIA
Zdroj: TASR/DPA

Obyvatelia Handlovej žijú v strachu. V intraviláne mesta sa totiž objavili diviaky.

Diviaky neďaleko domov

Situácia zašla až tak ďaleko, že radnica v stredu (3. januára) na svojom webe zverejnila dôležité upozornenie.

„Medzi sviatkami sa opäť v intraviláne mesta vyskytla diviačia zver. Príslušníci mestskej polície prijali viacero podnetov a dávajú do pozornosti porušenie zákazu znečisťovania verejných priestranstiev prikrmovaním túlavých zvierat,“ informuje vedenie mesta.

Mesto a Mestská polícia vyzvali obyvateľov, aby neprikrmovali žiadne túlavé zvieratá, akými sú napríklad mačky, nakoľko „tým lákajú do obytných zón divokú zver.“

Podľa mesta po prikrmovaní ostávajú na verejných priestranstvách zvyšky jedla, ktoré lákajú práve diviaky, čím ľudia ohrozujú obyvateľov sídlisk.

V pozore je aj mestská polícia

Začiatkom týždňa problematiku divej zveri v intraviláne mesta riešil aj náčelník Mestskej polície Handlová Marcel Jánošík.

„Absolvoval som osobné stretnutie so zástupcami Okresného úradu Prievidza – odbor Pozemky a lesy. Dohodli sme postup ako ďalej v prípade výskytu diviačej zveri v blízostí obydlí. Telefonicky bol kontaktovaný aj poľovný hospodár poľovného združenia Grünwald, ktorý bol informovaný o spoločnom postupe, ktorého cieľom je jednoznačne určiť, odkaľ ku nám divá zver prichádza do mesta a akým spôsobom vieme túto situáciu riešiť,“ povedal Jánošík.

Prvoradá je bezpečnosť

V meste sa v posledných dňoch šíria oznamy upozorňujúce na diviaky na sídlisku.

„Vzhľadom na to, že diviačia zver sa vyskytla v blízkosti základnej školy s materskou školou na Morovnianskom sídlisku je pre mesto prvoradé zabezpečiť ochranu obyvateľov. Nechceme u obyvateľov vzbudzovať paniku, avšak je pre nás prvoradé zabezpečiť aby sa divá zver nevracala k obydliam občanov," doplnil náčelník mestskej polície.

Radnica zároveň upozorňuje, že za porušenie zákazu znečisťovania verejného priestranstva prikrmovaním túlavých zvierat hrozí pokuta do výšky 33 eur. Ak obyvatelia uvidia diviaky v blízkosti domov, treba okamžite kontaktovať mestskú políciu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Instagram.com/peter_petko_opet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM