Aktualizované Správy Zo Slovenska

Smer a Dobrá voľba poukázali na zmluvu medzi štátom a Kollárovým Fun rádiom

Smer-SD a mimoparlamentná strana Dobrá voľba informovali o zvláštnej zmluve, v ktorej ide o vyše 200 tisíc eur!

Ilustračný obrázok k článku Smer a Dobrá voľba poukázali na zmluvu medzi štátom a Kollárovým Fun rádiom
5
Galéria
Zdroj: TASR

Ako informoval hovorca Smeru-SD Ján Mažgút, ide o zmluvu medzi spoločnosťou, ktorá je vlastníkom Fun rádia, ktorej jediným vlastníkom je predseda parlamentu BorsKollár, a spoločnosťou Tipos. Tam je zas 100-percentným vlastníkom Ministerstvo financií, teda štát.

Zvláštne okolnosti

„Zaujímavou nie je len suma 240-tisíc eur, ale aj to, že doteraz Fun rádio nikdy nedostalo peniaze od spoločnosti Tipos. Stalo sa tak zhodou okolností až potom, čo sa stal Kollár súčasťou vládnej koalície,“ uviedol Smer-SD.

Zároveň strana vyzýva vedenie spoločnosti Tipos, aby objasnilo, prečo sa rozhodlo uzavrieť zmluvu s Fun rádiom vo výške 240-tisíc eur, čo údajne, „absolútne neodzrkadľuje postavenie Fun rádia na mediálnom trhu ani štruktúru jeho poslucháčov.“

Tipos pochybenia odmieta

Tipos, národná lotériová spoločnosť, odmieta, aby zmluvy s vysielateľmi, ktoré uzavrel a plánuje uzavrieť, boli zneužívané na „politikárčenie“ bez predchádzajúcej znalosti celej veci.

„V zmluvách, ktoré sú zo zákona zverejnené v Centrálnom registri zmlúv, sú jasne zadefinované podmienky, ktoré vylučujú zneužitie finančných prostriedkov národnej lotériovej spoločnosti,“ uviedol Tipos. K celej veci sa plánuje spoločnosť vyjadriť v pondelok 10. augusta.

Tipos poznamenal, že pôsobí na konkurenčnom trhu, pričom ponuka a predaj jej produktov a služieb si vyžaduje v tomto priestore aj komunikáciu smerom k zákazníkom a hráčom aj prostredníctvom médií a reklamy.

„Preto Tipos oslovil, na základe predchádzajúcej analýzy, najpočúvanejšie celoslovenské rádiá, respektíve vysielateľov, ktoré sú schopné poskytnúť národnej lotériovej spoločnosti dostatočne veľký mediálny priestor, významné pokrytie vysielacím signálom a adekvátnu poslucháčsku základňu,“ dodala spoločnosť.

Ako uviedla hovorkyňa Dobrej voľby Martina Šoltésová, zmluva bola podpísaná 6. augusta. Obe strany uviedli, že ak vedenie Tiposu neobjasní dôvod uzavretia zmluvy, budú žiadať, aby minister financií Eduard Heger (OĽANO) odvolal vedenie spoločnosti Tiposu.

Reakcia

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) sa k reklamnej zmluve medzi firmou Tipos a Fun rádiom vyjadrí komplexne až v pondelok. Nateraz však tvrdí, že musia „osloviť súkromnú spoločnosť Fun rádio“.

„Zatiaľ však môžeme povedať, že ide o štandardný postup v rámci reklamy, pričom sú to finančné prostriedky, ktoré sú alokované na reklamu aj v iných rádiách vzhľadom na ich podiel na mediálnom trhu,“ poznamenala hovorkyňa šéfa parlamentu Michaela Jurcová.

Ministerstvo financií v reakcii poznamenalo, že Tipos má „jasnú inštrukciu detailne o príslušnej zmluve, ako aj o ďalších reklamných aktivitách informovať médiá,“ uviedol v stanovisku tlačový odbor rezortu financií.

Hovorca Tiposu, národnej lotériovej spoločnosti, Rastislav Čépe tvrdí, že sa k veci vyjadria v pondelok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM