han Šport

Smutná správa z Ukrajiny: V bitke pri Charkove zabili mladého biatlonistu, mal 19 rokov!

Od našich východných susedov prišla ďalšia smutná správa. Talentovaný ukrajinský biatlonista Jevhen Malyšev zomrel počas bojov s ruskými okupantmi.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa z Ukrajiny: V bitke pri Charkove zabili mladého biatlonistu, mal 19 rokov!
Zdroj: Facebook.com/Біатлон майбутнього

Jevhen mal len 19 rokov a v minulosti bol juniorskou jednotkou ukrajinskej biatlonovej reprezentácie. Pár dní pred dvadsiatimi narodeninami však počas vojenskej služby zomrel. Ako píšu ukrajinské médiá, padol v boji za vlasť.

O nešťastí informoval ukrajinský biatlonový zväz na svojej stránke.

Nemal ani dvadsať

Mladík položil svoj život počas vojenskej služby, keď bránil svoju vlasť pred ruskou inváziou, ktorá sa začala 24. februára. „Vyjadrujeme našu najhlbšiu sústrasť rodine, priateľom a príbuzným. Večná pamiatka,“ píše sa na spomínanom portáli.

Túto informáciu potvrdzujú aj viaceré ukrajinské stránky na Facebooku. Ako napríklad Urgentné Ternopilské správy. „Dvadsaťročný chlapec, športovec, ktorý má celý život pred sebou! Do čerta, okupanti! Zomrel Jevhen Malyšev, narodený v roku 2002,“ píše sa v príspevku.

Ešte pred dvomi rokmi patril Jevhen k juniorskej biatlonovej špičke, ale potom uprednostnil inú ako športovú kariéru.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM