TOS Lifestyle

Šmykľavky predstavujú pre deti skryté NEBEZPEČENSTVO: Zdravotníci zverejnili desivé video!

Na deti číha množstvo nenápadných nebezpečenstiev. Takto ľahko môžu prísť k vážnemu úrazu dokonca aj na detskej šmykľavke a v rukách rodiča!

Ilustračný obrázok k článku Šmykľavky predstavujú pre deti skryté NEBEZPEČENSTVO: Zdravotníci zverejnili desivé video!
Zdroj: Unsplash.com

Odborníci zo sveta zdravotníctva, ktorí sa snažia robiť osvetu aj prostredníctvom Instagramu, zverejnili desivé video. To zachytáva úraz dieťaťa, ku ktorému dôjde na detskej šmykľavke. Spúšťa sa pritom sediac na nohách svojho otca.

Čo sa stalo?

Vo videu dieťa sedí na otcových kolenách a nohy mu voľne visia. V momente, keď sa začali šmýkať, jedna noha uviazla medzi stehnom otca a krajom šmykľavky.

Aj keď si otec rýchlo uvedomí, čo sa stalo a pohotovo zdvihne svoju dcérku, aby jej vyslobodil nohu, nešťastie je na svete. Dievčatko skončilo so zlomenou nohou.

Bezpečné šmýkanie

Zdravotníčka následne vo videu ukazuje, ako bezpečne sa šmyknúť s dieťaťom na šmykľavke. Najprv si položí dieťa na kolená a následne položí jeho pokrčené nohy na svoje. Obaja rukami obchytia jeho nohy.

„Takto si môj ročný syn zlomil nohu pri šmykľavke s mojou mamou. Ďakujem, že na to upozorňujete,“ napísala jedna z komentujúcich pod videom. Poukazuje na jeho prvú časť časť, kde dôjde k úrazu.

Článok pokračuje pod videom.

„Počul som o takých prípadoch. Lekári hovoria, že sa to stáva stále… Vždy, keď vidím dospelého s dieťaťom na šmykľavke, desí ma to,“ zapojila sa do diskusie ďalšia.

Mnohí však potvrdili, že si doteraz toto nebezpečenstvo neuvedomovali a ďakujú aj za predvedenie bezpečnej verzie.

Titulné foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM