red . Zo Slovenska

Sneh sa začína topiť: Je tu koniec ZIMY? Teploty začnú stúpať až k +15 °C

Tento týždeň prinesú teplejšie západné prúdenia do našej oblasti nadpriemerne vysoké teploty.

Ilustračný obrázok k článku Sneh sa začína topiť: Je tu koniec ZIMY? Teploty začnú stúpať až k +15 °C
Zdroj: TASR/DPA

Ak aj vy patríte k tým, ktorí sa nevedia dočkať konca dlhej zimy, čerstvá predpoveď počasia vás iste poteší. Podľa portálu iMeteo.sk prinesú do našej oblasti tento týždeň teplejšie západné prúdenia nadpriemerne vysoké teploty.

Zima sa pomaly lúči

Február je posledným zimným mesiacom. Už niekoľko dní si užívame relatívne teplé počasie a zima z niektorých oblastí postupne ustupuje.

Vpády chladného vzduchu sa síce očakávajú, no budú len dočasné. Výrazná zmena počasia by nemala nastať už ani v marci.

„Aktuálne ovplyvňuje počasie na našom území výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý prináša prevažne jasné až polojasné počasie. Do našej oblasti bude aj naďalej prúdiť teplejší vzduch a po rozpustení ranných hmiel nás čaká prevažne jasné až polojasné počasie,“ informuje iMeteo.sk.

Tento týždeň prinesú teplejšie západné prúdenia do našej oblasti nadpriemerne vysoké teploty, ktoré sú na súčasnú ročnú dobu nezvyčajné.

Mierna zmena má prísť až v nadchádzajúcich dňoch. „V západnom až severozápadnom prúdení začnú do našej oblasti postupovať jednotlivé frontálne vlny, ktoré prinesú do našej oblasti zrážky,“ dodáva portál.

Bohatá snehová nádielka, ktorá sa nachádza najmä na severe nášho územia, sa bude postupne podľa iMeteo.sk topiť. Denné teploty sa budú na celom území Slovenska pohybovať nad nulou a v najteplejších lokalitách budú stúpať až k +15 °C.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM