Monika Hanigovská Magazín

TOP zimné atrakcie: Zažite NAJVÄČŠIE bludisko, dlhú sánkovačku i liečivé jazierko

Cez zimu sa nudiť nemusíte! Vyberte si niektorú z unikátnych atrakcií, ktorá vás dokonale nabije pozitívnou energiou.

Ilustračný obrázok k článku TOP zimné atrakcie: Zažite NAJVÄČŠIE bludisko, dlhú sánkovačku i liečivé jazierko
Zdroj: Instagram.com/wildkogelarena , Instagram.com/snowlandia_zakopane

Zimné obdobie nemusí byť len o „suchom“ počasí bez snehu alebo len o stavaní snehuliaka či napríklad o sánkovaní. Aj keď sú to činnosti príjemné a zároveň obľúbené, neďaleko našich hraníc si môžete vychutnať aktivity, ktoré vám prinesú nové zážitky a neurobia príliš veľký prievan v peňaženke.

Najväčšie ľadové bludisko na svete

V poľskom Zakopanom vyrástla atrakcia, ktorá poteší malých aj veľkých návštevníkov. Nachádza sa tu totiž najväčšie ľadové bludisko na svete postavené len zo snehu.

Labyrintom Snowlandia však zábava nekončí. Upúta vás aj 14 metrov vysoký snežný hrad, ktorý vo svojich útrobách láka na prechádzku tajnými chodbami, pričom na najvyššom bode ponúka vyhliadkovú plošinu.

Ak nebudete mať stále dosť, spustite sa sánkarským kopcom, preskúmajte obrovské iglu s niekoľkými komorami alebo si prejdite Tatranský náučný park.

cena: za každú atrakciu môžete zaplatiť zvlášť. Vstup do labyrintu bez zľavy vás po prepočte bude stáť približne 6,60 eur na osobu a po zľave 5,50 eur. No za zámok a iglu zaplatíte približne 4,30 eur na osobu. V prípade, ak sa rozhodnete pre balíčky atrakcií, niekoľko eur ušetríte. Kompletný cenník nájdete TU.

Zdroj: YouTube.com

Horúce liečivé jazierko

Ste milovníci prírody, relaxu a zdravia? Skúste si skočiť do horúceho termálneho jazierka Maibachl, ktoré vyviera v lone prírody pri rakúskom malebnom mestečku Villach.

„Odporúča sa pri opotrebovanom pohybovom aparáte, je na kĺby a svaly, pri poruchách prekrvenia a proti stresu,“ informuje o tom portál Visitvillach na svojom webe. Voda je skutočne príjemná, a v tomto období dosahuje stálu teplotu 28° C.

cena: vstup je bezplatný. Ak ste prišli autom, portál Welcome2Villach všetkým záujemcom pripomína, že ho môžu zaparkovať bezplatne na ulici Judendorfer alebo použiť neďaleké platené parkovisko.

Vyberte si však dobre, kde zaparkujete. Výlet sa vám totiž môže nepríjemne predražiť. Prečo? Hrozí vám odťah auta, ak si to zaparkujete v blízkosti obytných častí.

Patrí medzi najväčšie klziská v Európe

Prečo navštíviť Budapešť počas zimných mesiacov? Pre zimné klzisko v parku Varosliget, ktoré patrí nielen k najväčším v Európe, ale i k najstarším. Ľadovú plochu si domáci vychutnávajú už od roku 1870.

„To je samo o sebe lahôdka, ale majestátnosť okolitej architektúry – od rozprávkového hradu Vajdahunyad až po barokovú kaviareň Városliget Café – to je pohľad, ktorý sa oplatí vidieť, keď prechádzate tadiaľto práve na korčuliach,“ opisuje ho v superlatívoch portál Culture Trip.

cena: lístok kúpite po prepočte za 4 eurá, kompletný cenník nájdete TU, pričom lístky si môžete kúpiť vopred aj elektronicky – čo vám ušetrí kopec času. Nemusíte čakať v rade, ukážete ho prednostne priamo pri bráne.

Zdroj: YouTube.com

Najdlhšia osvetlená sánkarská dráha na svete

V tomto „naj“ pokračujeme ďalej. V malebnej rakúskej obci Bramberg sa môžu domáci pochváliť najdlhšou osvetlenou dráhou na svete. Ako sa k nej dostanete? Lanovka vás vyvezie až do nadmorskej výšky 2 100 metrov, odkiaľ odštartujete jedno veľké ľadové dobrodružstvo.

„Keď pozbierate všetku odvahu, budete uháňať dole 14 kilometrovou dobrodružnou sánkarskou dráhou, pričom za približne 30 až 50 minút prejdete neuveriteľných 1 300 výškových metrov,“ opisuje zážitok z jazdy Wildkogel-arena, kde takúto atrakciu ponúkajú.

cena: za jednorazové vstupné pre dospelú osobu zaplatíte v prepočte 14 eur, dieťa o polovicu menej. No ak sa vám sánkovanie zapáči, môžete si zakúpiť celodenný lístok pre dospelých a mládež za 35 eur, v prípade dieťaťa je vstupné o niekoľko eur lacnejšie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: YouTube.com

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM