Barbara Dallosová Správy Zo Slovenska

Sneženie pokračuje, napadnú centimetre pokrývky! Meteorológovia vydali niekoľko VÝSTRAH

Do viacerých častí Slovenska už dorazilo pravé zimné počasie. Kde bude snežiť najviac a môže perina aj vydržať?

Ilustračný obrázok k článku Sneženie pokračuje, napadnú centimetre pokrývky! Meteorológovia vydali niekoľko VÝSTRAH
Zdroj: TASR/František Iván

Z prvého tohtoročného snehu sa obyvatelia severnejších okresov tešili už vo štvrtok (17.11). Biela perina napadla napríklad v Liptovskej Tepličke, Podolínci, Telgárte, Šumiaci a aj v Poprade.

Viacero výstrah

Snehová pokrývka však nebola nijak zvlášť bohatá, napadlo do 1 cm. Práve to by sa dnes mohlo zmeniť, čo naznačujú prognózy meteorológov. Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) vydali pred snežením výstrahy vo viacerých lokalitách.

Výstrahy pred snežením a poľadovicou platia na väčšine územia Žilinského a prešovského kraja. Podľa meteorológov by v týchto oblastiach mohlo napadnúť aj 10 centimetrov snehu. V Bratislavskom kraji zase odborníci vystríhajú pred hmlou.

Čo nás čaká cez víkend?

Zdá sa, že snehová prikrývka by mohla aj vydržať. Ako píše portál iMeteo, v sobotu síce intenzita sneženia zoslabne, no sneh sa na severe nebude tak rýchlo topiť. Teploty by sa totiž mali pohybovať pod nulou.

„Cez víkend čakajú naše územie ďalšie zrážky a tie by mohli zavítať aj na západné Slovensko. Keďže už na celom území Slovenska bude natečený studený vzduch, tak snehové vločky by sa mohli objaviť aj v takej Bratislave,“ predpovedá iMeteo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM