han Šport Ostatné športy

ŠOK zo šampionátu: Vlhová vypadla vo svojej silnej disciplíne! Čo sa stalo na trati?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila svoju kvalifikačnú jazdu utorňajších paralelných pretekov na majstrovstvách sveta.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK zo šampionátu: Vlhová vypadla vo svojej silnej disciplíne! Čo sa stalo na trati?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V Cortine d'Ampezzo bude chýbať v hlavnej súťaži šestnástich najrýchlejších pretekárok.

S číslom 1

Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka odštartovala predpoludňajšiu kvalifikáciu s číslom 1 v červenej dráhe, lenže svoju jazdu nedokončila. „Žiaľ, dnes to nevyšlo, vypadla som hneď v kvalifikácii vo štvrtej bráne. Trošku ma zradil materiál, ale taký je šport, aspoň si trochu oddýchnem a pripravím sa na obrovský slalom,“ priznala Liptáčka na svojom Instagrame.

Zmena bola proti

V porovnaní s novembrovým podujatím Svetového pohára v rakúskom stredisku Lech/Zürs, kde sa z víťazstva radovala práve Vlhová, sa na šampionáte išla kvalifikácia len na jedno kolo. Vlhovej by však ani formát dvoch kôl neposkytol šancu na opravu, keďže v takom prípade by podľa pravidiel na oficiálnej stránke Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) bol na klasifikáciu potrebný súčet oboch časov.

Najlepší čas 32,69 sekundy dosiahla Švajčiarka Wendy Holdenerová v modrej dráhe, v tej červenej bola najrýchlejšia Slovinka Meta Hrovatová (32,78 s).

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM