Správy Zo Slovenska

ŠOKUJÚCI prípad z Trnavy: Docent ponúkol študentke skúšku za pomoc s e-mailmi!

Vysokoškolský pedagóg na Trnavskej univerzite chcel študentku odmeniť za pomoc, teraz lieta v poriadnych problémoch.

Ilustračný obrázok k článku ŠOKUJÚCI prípad z Trnavy: Docent ponúkol študentke skúšku za pomoc s e-mailmi!
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Docent Pedagogickej fakulty Trnavskej univerzity mal jednej zo študentiek prvého ročníka ponúknuť čudné výhody. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

Odpustená skúška

Redakcia televízie Markíza dostala približne desaťminútové video, ktoré zachytáva komunikáciu študentky a docenta. Prváčka mala pedagógovi pomáhať s mailovou agendou. Za odmenu jej chcel uľahčiť štúdium.

„Neposielajte mi projekt čo som napísal, nemusíte ho robiť. Ste moja asistentka, máte v tomto úľavu a neučte sa na skúšku,“ citujú tvnoviny.sk slová pedagóga smerované študentke, ktoré zachytáva spomenuté video. Podľa portálu jej mal dokonca navrhnúť, že „môže prísť formálne na skúšku, ale stačí, ak odovzdá prázdny papier.

Prečítajte si tiež

Čaká ho trest

Televízia Markíza sa s prípadom, pri ktorom mal docent poprosiť študentku, aby o ňom nikomu nepovedala a učenie vypustila z hlavy, obrátila na vedenie univerzity.

„Mňa tá nahrávka veľmi prekvapila a dosť šokovala. Absolútne sa nestotožňujem, aby sme tolerovali takéto správanie a určite ho nebudeme tolerovať,“ povedal pre tvnoviny.sk dekan fakulty, pričom celý prípad považuje za hrubé porušenie pracovnej disciplíny aj rektor Trnavskej univerzity.

Pedagóg mal napokon svoju chybu priznať a oľutovať. Teraz ho čaká disciplinárny trest. Študentka podľa neho napokon písomnú skúšku absolvovala, no univerzita bude preverovať, či sa tak stalo a či bola spravodlivo ohodnotená.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM