han Zo zahraničia

Spojené štáty majú pre Ukrajinu PREKVAPENIE: Dodajú im v budúcnosti aj TANKY?

USA by v budúcnosti mohli Ukrajine poskytnúť tanky.

Ilustračný obrázok k článku Spojené štáty majú pre Ukrajinu PREKVAPENIE: Dodajú im v budúcnosti aj TANKY?
Zdroj: TASR/AP

Uviedol to vysokopostavený predstaviteľ americkej armády, okamžité dodanie tankov však podľa neho nie je možné pre problémy s ich údržbou a výcvikom posádky. TASR informuje podľa pondelkovej správy americkej televízie CNN.

„Pozeráme sa na ukrajinské ozbrojené sily a do budúcnosti zvažujeme, aké spôsobilosti budú potrebovať a ako budú USA a naši spojenci schopní podporiť Ukrajinu pri budovaní týchto spôsobilostí,“ povedal nemenovaný predstaviteľ amerických ozbrojených síl v telefonáte s novinármi.

Dodanie zbraní

Spojené štáty zatiaľ neuvažujú nad dodávkami zbraňových systémov s dlhším doletom na Ukrajinu. Medzi ne napríklad patria presne navádzané rakety GMLRS pre raketomety HIMARS. Vojenský predstaviteľ nepovedal, či dodanie takýchto zbraní Kyjevu môže byť reálne v budúcnosti, píše CNN.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová minulý týždeň upozornila, že Spojené štáty sa stanú priamym účastníkom konfliktu, ak Ukrajine dodajú rakety s dlhším doletom, ako má v súčasnosti. Podľa jej slov sa Moskva bude brániť „všetkými možnými prostriedkami“.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM