han Správy Zo zahraničia

Spoveď českej lekárky vyráža dych: Nejeme, nepijeme, na záchode som bola ani nepamätám...

Majú toho plné zuby! Reč je o lekároch, ktorí sú počas vyčíňania koronavírusu v plnej pohotovosti. Česká doktorka svoje pocity "vysypala" na facebooku.

Ilustračný obrázok k článku Spoveď českej lekárky vyráža dych: Nejeme, nepijeme, na záchode som bola ani nepamätám...
Zdroj: Facebook

Mnohí z nás si nevedia predstaviť, čo takí lekári v týchto dňoch zažívajú. Niektorí obyvatelia si dokonca zo spomínanej situácie robia žarty, či naschvál nerešpektujú zásady, ktoré majú dodržiavať. Aj tých niekoľko skeptikov, ktorí sa na Slovensku stále nájdu, je tento status priam povinnosťou prečítať do konca!

Je to drina

Samozrejme, práca lekárov je ojedinelá a výnimočná, veď majú v rukách zdravie ľudí a dokonca niekedy aj samotný život. Počas karantény sa cez sociálne siete k nám dostávajú zábery a spovede talianskych doktorov, no teraz ide o slová českej lekárky Pavly Kovaříkove. „Už nemôžeme. Nespíme, nejeme, ani si nepamätám. Telefón zvoní prakticky nepretržite. Iste, ako lekári sme sa prihlásili do tvrdej práce, vedeli sme, do čoho ideme. Ale toto je iné. Toto je šprint a maratón v jednom – je to veľmi intenzívny záprah, no zároveň to trvá dlho a koniec je v nedohľadne,“ napísala Pavla, ktorá pracuje v v pražskej Nemocnici Na Bulovke.

Má aj odporúčania

„Napriek večným opakovaniam rôznymi médiami, aby asymptomatici nechodili na výtery, je ich stále asi miliarda. Takže znova – ak nemáte žiadne alebo len ľahké príznaky, zostaňte doma, pite dostatok tekutín, užívajte paralen pri teplote a vyležte to. Nechápem logiku, keď ľudia, ktorí sa boja, že by mohli mať koronavírus, prídu na jediné miesto, kde je určite jasné, že sa tam vyskytuje koronavírus…“ píše doktorka.

Pravda priamo z nemocnice

Pri ďalších slovách sympatickej lekárky sa až zastavuje rozum. Veď posúďte sami: „Po prvé – nie sme úplne sprostí aj napriek spánkovému deficitu a vieme povedať, či je niekto chorý alebo nie a dosť ma uráža, keď zo mňa niekto robí debila a hrá tu divadlo. Po druhé, strácajú náš čas a energiu, ktorú by sme mohli využiť pre niekoho, kto naozaj potrebuje našu starostlivosť.“

Opísala aj útoky

Lekárka z Prahy aj na konci príspevku dáva najavo svoje bezprostredné pocity, ktoré prežíva v týchto náročných dňoch. "Ocenila by som, keby na mňa ľudia prestali kričať – po telefóne aj osobne. Chápem, že aj pre vás je to stresová situácia, ale v skutočnosti nezvýšite moju efektivitu práce. Jasné, že ste naštvaní na vládu, považujete ich opatrenia za príliš drsné. Beriem, ale uvedomte si kričíte na chudáka, ktorý sa už nevie ako dlho nevyspal.

Na záver vhodný odkaz

„Správajme sa rozumne a správajme sa k sebe ako ľudia.“

A ešte doplnila: „Keď tvrdíte, že koronavírus je v poriadku, pretože ho dostanú len starí alebo chorí, tak vlastne tvrdíte, že na týchto ľuďoch nezáleží. To nie je dobrý názor. Nie, nie, nie!“

Lekárka opísala situáciu v českej nemocnici.
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM