Zo Slovenska

Správy, ktoré vám spríjemnia deň: Aké POČASIE nám prinesie tento týždeň?

Meteorológovia priniesli skvelé správy. Typicky sychravého jesenného počasia sa obávať nemusíme.

Ilustračný obrázok k článku Správy, ktoré vám spríjemnia deň: Aké POČASIE nám prinesie tento týždeň?
Zdroj: Unsplash.com

Pomerne teplé počasie bude na Slovensku pokračovať aj v ďalších dňoch. Nástup typicky jesenného sychravého počasia sa neočakáva. Na sociálnej sieti o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Čo nás čaká?

„V ďalších dňoch síce počasie nebude také ustálené ako v minulom týždni a už v stredu (4. 10.) nás čaká prechod studeného frontu, napriek tomu stále neočakávame ani nástup typicky jesenného sychravého počasia. Práve naopak. Na začiatku budúceho týždňa k nám bude po zadnej strane tlakovej výše so stredom nad Balkánom prúdiť od juhozápadu teplý vzduch,“ uviedli meteorológovia.

V utorok (3. 10.) môže maximálna denná teplota vzduchu na juhozápade dosiahnuť 27 stupňov Celzia, čo je podľa SHMÚ výrazne viac ako dlhodobý priemer.

„Po prechode spomínaného studeného frontu sa k nám od Západu v chladnejšom vzduchu opäť rozšíri tlaková výš. Ochladí sa, ale súčasne sa zmenší oblačnosť a šanca na zrážky bude minimálna,“ spresnili meteorológovia.

Príde ďalšie oteplenie

Avizovali, že v závere týždňa sa začne opäť otepľovať a teplota sa tak veľmi rýchlo dostane opäť nad dlhodobý priemer. „Nasledujúci týždeň tak okrem toho, že bude teplý, bude aj veľmi suchý, keďže väčšinu času bude počasie u nás ovplyvňovať tlaková výš,“ uzavrel SHMÚ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Pomerne teplé počasie bude pokračovať aj v ďalších dňoch V nedeľu ráno bolo síce sviežo a v horských dolinách sa...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Sunday, October 1, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM