TOS Zo zahraničia

Majiteľ psej školy zverejnil POBURUJÚCE video z výcviku: Havkáči museli skákať cez PLAMENE!

Majiteľ psej školy najprv sám zdieľal a následne vymazal video z výcviku, na ktorom majú psy za úlohu preskakovať plamene.

Ilustračný obrázok k článku Majiteľ psej školy zverejnil POBURUJÚCE video z výcviku: Havkáči museli skákať cez PLAMENE!
Zdroj: peta.de

Nemeckom otriasa škandál týkajúci sa štvornohých miláčikov. Na internet sa totiž dostalo video zo psej školy s poburujúcim obsahom. Vystrašené psy musia na výcviku preskakovať horiacu prekážku.

Video zverejnil sám majiteľ, krátko na to ho však odstránil.

Trestné oznámenie

Ako informuje server Bild, toto cvičisko v Saarbrückene je aktuálne dočasne zatvorené. Tamojšie úrady prevádzkovateľovi činnosť totiž pozastavili.

Organizácia na ochranu zvierat PETA navyše podala na neho, ale aj na ďalších zúčastnených psíčkarov predmetného výcviku trestné oznámenie za týranie zvierat.

Ľudia na sociálnych sieťach o týchto metódach búrlivo diskutujú. Pre ochrankyňu zvierat je však celá záležitosť pomerne jasná.

Reaguje aj prevádzkovateľ

„Takéto metódy výcviku sú neprijateľné, spôsobujú zvieratám strach a v horšom prípade môžu spôsobiť aj vážne fyzické zranenie. Podľa zákona o ochrane zvierat je zakázané spôsobovať zvieratám utrpenie a bolesť," uviedla pre Bild Jana Hoger z organizácie PETA.

Prevádzkovateľ sa obhajuje, že ide o cielenú kampaň proti jeho osobe a žiadny zo psíkov nebol popálený ani nijak zranený.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM