Správy Zo zahraničia

Srdcervúce FOTO: Rodina pochovala 4-ročnú Lizu zabitú pri ruskom útoku vo Vinnycii

Ruské rakety usmrtili vo štvrtok dopoludnia vo Vinnycii, keď boli ulice plné ľudí, celkovo 24 osôb.

Ilustračný obrázok k článku Srdcervúce FOTO: Rodina pochovala 4-ročnú Lizu zabitú pri ruskom útoku vo Vinnycii
15
Galéria
Zdroj: TASR/AP

V meste Vinnycia v strednej časti Ukrajiny sa v nedeľu konala posledná rozlúčka so štvorročnou Lizou Dmytrijevovou s Downovým syndrómom, ktorá zahynula pri ruskom raketovom útoku na mesto vo štvrtok 14. júla. Informoval o tom portál britského denníka The Guardian.

Rodina a kamaráti Lizy sa zišli v nedeľu ráno na pohrebe v pravoslávnom kostole vo Vinnycii. Zhromaždení ľudia zapaľovali v kostole sviečky aj na pamiatku ostatných ľudí zabitých pri tomto ruskom útoku.

Ruské rakety usmrtili vo štvrtok dopoludnia vo Vinnycii, keď boli ulice plné ľudí, celkovo 24 osôb vrátane troch detí – štvorročnú Lizu, sedemročného chlapca a osemročného chlapca.

Lizina matka Iryna Dmytrijevová bola medzi vyše 100 ďalšími ranenými. Z nich 68 pokračuje v liečbe vrátane troch detí a štyria ľudia sú stále nezvestní, uviedol v sobotu šéf okresu Vinnycia Serhij Borzov.

Ruská štátna televízia prinášala o útoku vo Vinnycii také dezinformácie ako obvykle – tvrdila, že akékoľvek obvinenia z útočenia na civilistov sú len propagandou „ukrajinského režimu“, píše Guardian.

Rodina pochovala 4-ročnú Lizu zabitú pri ruskom útoku vo Vinnycii
5
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM