Správy

STALO SA NA SLOVENSKU: Utečenci, prezliekacia kauza i kliešte. Počas týždňa to bolo pestré

Seriál portálu Dnes24.sk mapujúci najzaujímavejšie udalosti, ktoré sa v týždennom horizonte udiali v našej krajine.

Aktuálne ide o udalosti v rozmedzí 30. mája až 5. júna 2016.

Slovensko prijme utečencov!

Na odmietaní utečeneckých kvót a moslimských komunít na Slovensku postavila vláda Roberta Fica predvolebnú kampaň. Záväzky voči Európskej únii však nepustia – prijmeme ďalších utečencov. Budú to moslimovia a koľko ich príde?

Vláda Roberta Fica sľúbila Európskej únii, že prijme sto nových migrantov. Vyplýva to z minuloročnej dohody. Zároveň sa však tá istá vláda súdi s Európskou komisiou kvôli systému povinných utečeneckých kvót.

Nebudeme platiť viac

Zvyšovanie koncesionárskych poplatkov za službu RTVS sa od januára konať nebude. Koaličná rada sa dohodla na posune termínu. Pôvodne bol v hre január 2017.

Po piatkovom (3.6.) rokovaní Koaličnej rady to na tlačovej konferencii vyhlásil líder SNS a predseda parlamentu Andrej Danko.

Opozícia chce odvolať Kaliňáka

Opozičné strany SaS a OĽaNO-NOVA sa rozhodli, že sa pokúsia odvolať Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Dôvodom je daňová kauza Bašternák, do ktorej vyšetrovania podľa opozície minister vnútra zasahuje.

Podnikateľ podľa dobre známych správ odvádza dane za tisíce a vracajú sa mu v miliónoch.

Kaliňák sa ale báť nemusí, okrem podpory vlastnej strany sa mu jej dostane aj od národniarov.

PREČÍTAJTE SI: Ako sa nenakaziť od kliešťa? Toto sú najdôležitejšie rady a tipy odborníkov

Kliešte nám znepríjemňujú život

Teplá zima a zmena podnebia spôsobujú „sťahovanie“ kliešťov z južných okresov Slovenska až pod Tatry. Postrachom nie je iba les, ale aj jedlo a nové ochorenie prenášané kliešťom.

Kde je ich najvyšší výskyt sa dozviete vďaka príslušnej mape, kde sa títo malí tvorovia nachádzajú.

Prezliekací prípad

Kauza „prezliekacieho týždňa“, v rámci ktorej sa podľa rodiča a mestského poslanca Jaroslava Kuracinu mali deti z tamojšej Základnej školy prezliekať aj za opačné pohlavie, mala v pondelok (30. 5.) dohru na banskobystrickom magistráte.

Na stretnutí sa okrem vedenia školy, zástupcov rodičov i poslanca Kuracinu, zúčastnili aj poslanci NR SR Viera Dubačová (OĽaNO) a Ján Mora (Kotleba-ĽS Naše Slovensko). A aký je výsledok?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM