Zo Slovenska

Štartuje najväčší PROTEST farmárov v histórii! Na cesty vyráža 2 200 traktorov

Na cesty práve vyráža 4-tisíc farmárov a 2 200 kusov techniky! Pripravte sa na kolóny a traktory v uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje najväčší PROTEST farmárov v histórii! Na cesty vyráža 2 200 traktorov
18
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Polícia avizuje v súvislosti so štvrtkovými (22. 2.) protestmi farmárov, poľnohospodárov a potravinárov viaceré opatrenia na území celého Slovenska.

Dohliadať bude na nerušený priebeh jázd poľnohospodárskych strojov i dodržiavanie verejného poriadku. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

Budú ich sledovať

„Policajti budú situáciu monitorovať. V prípade zistenia narušenia verejného poriadku, prípadne závažného porušenia pravidiel cestnej premávky, budú postupovať v intenciách zákona,“ konštatuje Bárdyová s tým, že v teréne budú nielen počas presunov a v čase konania zhromaždení, ale aj po ich ukončení a návrate protestujúcich do­mov.

Využite alternatívne trasy

Motoristom zároveň odporúča sledovať oficiálne stránky a sociálne siete jednotlivých krajských riaditeľstiev Policajného zboru i polície, ktoré na nich budú pravidelne zverejňovať aktuálne informácie. Ak sa bude dať, odporúča tiež použiť alternatívne trasy, čím sa vodiči môžu vyhnúť väčšiemu zdržaniu.

„Všetkých účastníkov cestnej premávky upozorňujeme, že zajtra bude potrebné obrniť sa trpezlivosťou a ohľaduplnosťou,“ odkazuje Bárdyová. Polícia taktiež vyzýva na rešpektovanie jej pokynov v teréne.

TIP: Mapu všetkých úsekov, ktoré obsadia poľnohospodári, nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

Členovia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) sa pripoja k celoeurópskym protestom farmárov, poľnohospodárov a potravinárov. Chcú tak vyjadriť svoju nespokojnosť s rozhodnutiami Európskej únie. Na cesty prvej, druhej i tretej triedy po celom Slovensku vyrazí vo štvrtok 4 000 farmárov s vyše 2 200 kusmi poľnohospodárskej techniky. Súčasťou protestu je aj blokácia dvoch hraničných priechodov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Protesty farmárov na Slovensku
18
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM